ЗАКОНСКИ ПЛАВА (LEGALLY BLONDE)

Шегачење параграфима. Начин да се незаинтересованим тинејџеркама (самим тим и мушком дијелу), скрене пажња на правни систем САД. Наивна глупачица Ел Вудс, дипломира уљепшавање и моду. Једини сан, јесте да њен дугогодишњи момак коначно буде и просац. И кад све мирише на то, он је откачи. Не може да жени Мерилин Монро, ако хоће бити […]

недеља, август 21, 2011 / 05:11

Шегачење параграфима. Начин да се незаинтересованим тинејџеркама (самим тим и мушком дијелу), скрене пажња на правни систем САД.

Наивна глупачица Ел Вудс, дипломира уљепшавање и моду. Једини сан, јесте да њен дугогодишњи момак коначно буде и просац. И кад све мирише на то, он је откачи. Не може да жени Мерилин Монро, ако хоће бити сенатор. Треба му више нешто као Џеки. Удата Кенеди. Удата Оназис. Дакле озбиљна жена.

Из депресије је не може извадити ни маникир. Потпуно скрхана, упише право на Харварду. Тамо је чекају муке преголеме, али та дивна и упорна личност се успијева изборити.

Иако бруцош, брани фитнес-краљицу у крвном деликту. Баш она добија тај посао, јер схвата зашто је алиби (финес-царица ишла на липосукцију) неизговорива тајна. Неће је користити чак ни по цијену осуде за убиство.

И све је у том стилу. Вишеструко интелигентни трагови, закључци, и убијеђења; долазе из изразитог познавања козметичке и модне индустрије. Све је краткомозго и шаљиво. Све како не може бити у стварности. Понекад и забавно, али никако довољно за ослобађајућу пресуду.

Ако ово не убједи омладину да уписују право, неће ништа.

 

(Редитељ: Роберт Лукетић; Улоге: Рис Витерспун, Лук Вилсон, Селма Блер)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *