Закључци ГО СДС

У цјелости преносимо закључке ГО СДС-а одржаног данас у Прњавору. ГО СДС констатује да Влада РС нема одговор на нарастајућу економску кризу, нити стратегију како да из пропасти извуче јавна предузећа и фондове, те обезбиједи социјалну и фискалну стабилност. Умјесто да заштити домаћу производњу и створи услове за рад предузећа, Влада РС сије обећања о […]

субота, 9 јула, 2011 / 19:57

У цјелости преносимо закључке ГО СДС-а одржаног данас у Прњавору.

ГО СДС констатује да Влада РС нема одговор на нарастајућу економску кризу, нити стратегију како да из пропасти извуче јавна предузећа и фондове, те обезбиједи социјалну и фискалну стабилност.

Умјесто да заштити домаћу производњу и створи услове за рад предузећа, Влада РС сије обећања о новим пројектима за која и сама зна да су неостварива јер су рачуни од приватизације празни, а буџет у никада већем дефициту.

Српска демократска странка подсјећа да је иза Владе СДС-а 2005. године остао суфицит буџета од 150 милиона КМ, јавна предузећа "Жељезнице" и "Шуме РС" која су пословала са добити, стабилни фондови, и припремљена приватизација Телекома РС.

Стога тражимо да се покрене питање одговорности и санкционисања свих оних који су довели до урушавање фискалне и социјалне стабилности РС, а јавна предузећа и фондове уништили.

ГО СДС истиче да је, због неформирања власти на нивоу БиХ, БиХ дошла у стање самоизолације, и политичке и економске, због чега штету трпе и грађани и РС и БиХ.

ГО СДС-а апелује на водеће политичке партије у Федерацији да одмах отпочну разговоре о конституисању Савјета министара БиХ, поштујући принцип равноправности два ентитета и три конститутивна народа.

ГО СДС-а сматра да би игнорисање већинске воље било ког од три конститутивна народа у БиХ угрозило стабилност земље и ојачало унутрашње и спољње снаге које заговарају радикалну промјену Дејтонског мировног споразума.0 КОМЕНТАРА

  1. е ви ћете баш да ми правите будућност, посебно са овим „старим кадровима“ хехе … да се не лажемо, ови (СНСД ) су нас спасили од вас (СДС ),али доста нам је и вас и њих, несретници!!!!

  2. не свиђају ми се … нико од старих ми се не свиђа …. због њих и јесте овако тј никако … мене баш интересује шта би то они могли да ураде … ми смо осуђени на пропаст и живот са муслиманима зато што се „неком“ тако свиђа а ови сви који су до сада радили у политици то никада промијенити неће