Закашњела љубав: Пчеле и цвијеће

Реаговање Актива младих Народне демократске странке на колумну Срђана Мазалице под називом “Идеологије“, објављену на Фронталу, 10.05.2010. године. Посланик СНСД у Народној скупштини РС, Срђан Мазалица, на свом блогу, на сајту, ничим изазван је нашао за сходно да коментарише идеологију Народне демократске странке. Наиме, Мазалица у свом тексту „Идеологије“ каже како се у једном тренутку […]

петак, новембар 5, 2010 / 12:38

Реаговање Актива младих Народне демократске странке на колумну Срђана Мазалице под називом “Идеологије“, објављену на Фронталу, 10.05.2010. године.

Посланик СНСД у Народној скупштини РС, Срђан Мазалица, на свом блогу, на сајту, ничим изазван је нашао за сходно да коментарише идеологију Народне демократске странке.

Наиме, Мазалица у свом тексту „Идеологије“ каже како се у једном тренутку забринуо шта ће да буде са идеологијуом Народне Демократске Странке, након што се усвоји Закон о пчеларству, будући да се на амблему НДС налази пчелиње саће са сликом пчелице.

Оваква изјава је доказ или да Мазалица пише и прича о стварима у које није упућен или пак да је толико површан у сопственом информисању да не може да сазна ни суштину ствари о којој говори.

Оваква изјава је такође и јасан показатељ колико је један народни посланик предан раду, колико је на висини повјереног му задатка и на који начин оправдава указано му повјерење, јер (како је и сам у поменутом тексту рекао) о идеологији НДС је размишљао „читајући“ скупштинске материјале.

Да је којим случајем прочитао основне акте НДС (како би и требало да се информише о оном о чему пише) сазнао би да пчелиње саће и пчелица на амблему странке немају баш никакве везе са пчеларством како пољопривредном граном ( у ком контексту он о томе говори ).

Такође би сазнао да пчела на амблему симболизује рад, људски рад, као претпоставку и основ сваког резултата и успјеха, а пчелиње саће је симбол резултата дугог и напорног рада.

За случај да посланик Мазалица и даље не може да схвати суштину – за неке политика није само остварење личног интереса и стицање материјалног богатсва, већ рад и то рад у корист свих или бар у корист већине.

Такође да се мало боље информисао сазнао би да је НДС једна од ријетких политичких опција која је досљедна својој идеологији о чему свједоче и подаци о раду одборника НДС у општинама широм РС. Да НДС о раду не говори само декларативно свједочи и чињеница да је НДС на последњим изборима добио два посланичка мандата у НС РС захваљујући искључиво раду људи који га чине, а не медијском буком, куповином гласова, условљавањем, принудом и сл.

Дакле НДС је увјерења да се резултат постиже радом, што је и доказао како на општим тако и на локалним изборима.

На крају крајева чудно је да се Мазалица није запитао шта ће да буде са идеологијом странке чији је члан, ако се којим случајем усвоји Закон о цвјећарству, будући да је симбол СНСД имитација ружиног цвијета.

Жарко Амиџић, члан предсједништва Актива младих НДСОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *