Заједно за Сребреницу: ЦИК потврдио да је политички орган

ЦИК БиХ потврдио је данас да је политички орган бошњачких и хрватских странака од ког се није ни могла очекивати одлука о поништавању избора у Сребреници упркос изборном инжењерингу и низу неправилности у изборном процесу, оцијенио је вечерас предсједник Општинског одбора СДС-а Сребреница Момчило Цвјетиновић. Реагујући на одлуку ЦИК-а БиХ да жалба чланица "Коалиције за […]

понедељак, 29 октобра, 2012 / 18:46

ЦИК БиХ потврдио је данас да је политички орган бошњачких и хрватских странака од ког се није ни могла очекивати одлука о поништавању избора у Сребреници упркос изборном инжењерингу и низу неправилности у изборном процесу, оцијенио је вечерас предсједник Општинског одбора СДС-а Сребреница Момчило Цвјетиновић.

Реагујући на одлуку ЦИК-а БиХ да жалба чланица "Коалиције за Републику Српску" из Сребренице о поништавању изборних резултата и понављању избора није прихваћена јер није било довољно гласова чланова ЦИК-а за ту одлуку, Цвјетиновић је у изјави Срни истакао да је очигледно да је ријеч о о прегласавању и пристрасности у ЦИК-у.

"Тај орган није професионално разматрао поднесене аргументе и доказе о кршењу изборног закона и правила него су прегласавањем одлучивали по страначким симпатијама и националној наклоности и зато није донесена одлука о понављању избора у Сребреници", рекао је Цвјетиновић.

Он је додао да би ЦИК сигурно поништио изборе да је којим случајем била другачија ситуација и да су бошњачке партије уложиле било какву примједбу на неправилности српских представника на бар једном бирачком мјесту, а да изборни резултат није био у корист бошњачких кандидата.

"Тек смо сазнали ову информацију и очекујем да сутра представници коалиције заузму став о даљим потезима, а СДС је спреман на све законите облике борбе за поништавање изборне крађе па и на бојкот имплементације изборних резултата у овој општини", нагласио је Цвјетиновић.

Он је изразио увјерење да ће идентичан став имати и друге чланице коалиције и да очекује реаговање предсједника СНСД-а Милорада Додика као овлаштеног предсједника ове коалиције.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Радомир Павловић оцијенио је да је ЦИК прегласавањем донио политичку одлуку која је неприхватљива за подносиоце жалбе.

"Странке које чине коалицију јединствене су да неће прихватити изборну превару и лажиране резултате и неће учествовати у имплементацији тих резултата који су одраз изборног инжињеринга и бројних кршења изборних правила,рекао је Павловић

Он је додао да очекује састанак представника коалиције са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком, лидером СДС-а Младеном Босићем и лидерима осталих странака да се договоре даљи кораци и начин борбе за истину и долазак до реалног, објективног изборног резултата у Сребреници.

Предсједник сребреничког ПДП-а Цвијетин Максимовић рекао је да изненађује да су се чланови ЦИК-а прегласавали о овом питању што говори да нису стручно, професионално и неутрално разматрали жалбу и наведене аргумента о кршењу изборног закона него су, изгледа, одлуку донијели као политички орган.Оставите одговор