Заједнички пројекат НП "Козара и НП "Лонско поље"

Референт за маркетинг у НП "Козара" Наташа Пјевић изјавила је да ће највећи дио пројекта бити финансиран грантом Европске комисије од 112.000 евра из претприступних фондова ЕУ. "Много очекујемо од успостављене прекограничне сарадње са овим парком природе у Хрватској, а пројекат би требало да буде завршен 2012. године", рекла је Пјевићева. Циљ пројекта је развој […]

петак, 14 јануара, 2011 / 20:21

Референт за маркетинг у НП "Козара" Наташа Пјевић изјавила је да ће највећи дио пројекта бити финансиран грантом Европске комисије од 112.000 евра из претприступних фондова ЕУ.

"Много очекујемо од успостављене прекограничне сарадње са овим парком природе у Хрватској, а пројекат би требало да буде завршен 2012. године", рекла је Пјевићева.

Циљ пројекта је развој туристичке понуде два парка, а прва уређена бициклистичка стаза ићи ће од Мраковице према Козарској Дубици и граничном прелазу према Хрватској гдје ће доћи до спајања са рутом из Лоњског поља са хрватске стране.

Осим националних паркова, партнери на пројекту су Агенција "Преда" и Туристичка организација општине Приједор, Туристичка организација општине Козарска Дубица из РС, а из Хрватске регионална развојна агенција "СИ-МО-РА" заједно са институцијама окупљеним око Парка природе "Лоњско поље".Оставите одговор