Зајечар: Почиње 45. гитаријада

Тродневна 45. Гитаријада, најстарија и најпознатија рокерска фешта на подручју Србије и бивше СФРЈ, почиње данас у Зајечару. Ове године такмичиће се 14 аматерских бендова из Србије, Црне Горе и Републике Српске. Под покровитељством Министарства културе, Министарства економије и града Зајечара, за звање најбољег аматерског бенда (у избору стручног жирија и публике) у петак и […]

четвртак, 4 августа, 2011 / 07:34

Тродневна 45. Гитаријада, најстарија и најпознатија рокерска фешта на подручју Србије и бивше СФРЈ, почиње данас у Зајечару.

Ове године такмичиће се 14 аматерских бендова из Србије, Црне Горе и Републике Српске. Под покровитељством Министарства културе, Министарства економије и града Зајечара, за звање најбољег аматерског бенда (у избору стручног жирија и публике) у петак и суботу увече такмичиће се београдски бендови „The Revelators” и „Контрола мозга”, затим „Cotton pickers” из Младеновца, „The Socks” (Велика Плана), „Pry” (Нови Сад), „Under” (Лесковац), „Индиго поп” (Подгорица), „Пајперов смијех” (Бања Лука). Такмичиће се и нишки бендови „Док 7” и „Децокваритељи” и зајечарски бендови „Милосрдни анђео” и „Лоша карма”.

Пре и после такмичарских бендова, на сценама на градском Тргу ослобођења и код Градског стадиона на „Краљевици”, од сумрака до свитања, публика ће слушати популарне бендове и извођаче: „Рибљу чорбу”, „Обојени програм”, Васила Хаџиманова и његов бенд, Рамба Амадеуса, „Mind reflection”, Влатка Стефановског, „Дисциплину кичме”, Дада Топића, „Агату” и прошлогодишњег побједника Гитаријаде бањалучки бенд „As I Fall”.

Првог дана полуфиналне такмичарске смотре (у петак) ревијално ће свирати и америчка рок група „Kultur shock”, a смотра ће званично бити отворена данас изложбом 7. Међународног салона рок фотографије на Тргу ослобођења.