Захлађење: Филе каже се ће се пут БиХ ка ЕУ замрзнути

Европски комесар за проширење Штефан Филе рекао је данас у Сарајеву да ће сваки наредни избори који у БиХ буду проведени без провођења одлуке Европског суда за људска права у "случају Сејдић-Финци” бити у супротности са Европском конвенцијом о људским правима и неће бити прихватљиви за ЕУ. – Јасно смо рекли које су посљедице даљег […]

четвртак, април 11, 2013 / 12:19

Европски комесар за проширење Штефан Филе рекао је данас у Сарајеву да ће сваки наредни избори који у БиХ буду проведени без провођења одлуке Европског суда за људска права у "случају Сејдић-Финци” бити у супротности са Европском конвенцијом о људским правима и неће бити прихватљиви за ЕУ.

– Јасно смо рекли које су посљедице даљег непровођења одлуке “Сејдић-Финци”. Без договора и без ступања на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању, пут БиХ ка ЕУ биће замрзнут – казао је Филе.

Казао је да ће без провођења “Сејдић-Финци” кредибнилност и легитмност изабраних тијела на наредним изборима бити озбиљно пољуљана.

Филе је рекао да свако треба да има право да се кандидује на изборима и да је то обавеза БиХ према Савјету Европе, као и обавеза на основу Споразума о стабилизацији.

– Провођење одлуке “Сејдић-Финци” један од предуслва за предају кредибилног захтјева за члансцво у ЕУ – рекао Филе.

Филе је данас у Сарајеву почео серију састанака са представницима институција БиХ и лидера политичких партија.

Састанцима ће присуствовати и представници Савјета Европе и Венецијанске комисије.0 КОМЕНТАРА

  1. Ма заби се више и ти и Европска унија у пизду материну! Мајмуне један безобразни. Набијем и тебе и ЕУ. Пизда вам материна националистичка. Па будала види да сте пред распадом. Ко још жели у ЕУ? Ајд ко? Па ови наши јадни политичари само не могу рећи, јер не знају како ће народ реаговати. Кога ви бре уцјењујете? Па Срби су за Вас господа, бленто један . . .

Оставите одговор