Загребачка основка из опкладе спавала са 100 мушкараца

Једна 14-годишња ученица осмог разреда основне школе у Загребу спавала је из опкладе са 100 мушкараца за месец дана, изјваила је Гордана Буљан Фландер, психолог и директорка Клинике за заштиту дјеце града Загреба. То се догодило у једној загребачкој основној школи чији су ученици осмог разреда организовали такво такмичење, рекла је Буљан Фландер за сајт […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 16:59

Једна 14-годишња ученица осмог разреда основне школе у Загребу спавала је из опкладе са 100 мушкараца за месец дана, изјваила је Гордана Буљан Фландер, психолог и директорка Клинике за заштиту дјеце града Загреба.

То се догодило у једној загребачкој основној школи чији су ученици осмог разреда организовали такво такмичење, рекла је Буљан Фландер за сајт Загребанција.

– Сјећам се случаја када се цијели један разред кладио око броја сексуалних односа. Побиједила је дјевојчица која је у мјесец дана имала сто сексуалних партнера. Послали смо је на третман како бисмо је увјерили у праве вриједности понашања – рекла је Буљан Фландер.

Она је додала како је у више сусрета с дјевојком радила на томе како би јој указала да није потребно доказивати се на тај начин и да се самопоштовање не мјери бројем сексуалних партнера.

– Сваки данашњи часопис препун је насилних и сексуалних садржаја, па се такве поруке намећу дјеци. Дјеци треба усадити друге вриједности, неке друге хероје. Она не смију тежити популарности кроз сексуалност и насиље – рекла је Буљан Фландер.  0 КОМЕНТАРА

 1. Послије побједе Хрватске над Турском, Хрвати су говорили ПУШИШ КО ТУРЧИН и истина је, али истина је да се нико не ј..е ко шокица.

 2. Ништа није смијешно. Један млади живот је уништен и сви су за то криви. Школа, родитељи, друштво у цјелини. Не мора ни да се ради о опкладама, дјеца су у тим годинама спремна на различите ствари да би ушли у неко друштво у школи и сл. Имајући у виду шта је све данашњој дјеци доступно…. ово нимало не изненађује.

  Нисам тако давно била у средњој школи и сјећам се да смо тада сви говорили, и на часовима одјељенске заједнице, о некој аустралијској серији. Било је потпуно невјероватно да наши вршњаци тамо негдје улазе у учионицу послије звона, држе ноге на столовима, пале цигарете, обраћају се професорима на вулгаран начин, излазе са часа, бивају подмићивани на различите начине да би присуствовали настави, да су самохрани родитељи са 15, 16 година… Тада се нама чинило да тако нешто овде никада не може да се деси. Само неколико година касније то је наша реалност. Данас није чудно када чујемо да је неки ученик премлатио професора, или његов родитељ или да је професор ударио ученика, данас се такође прибјегава различитим врстама подмићивања да би дјеца присуствовала настави па је тако нпр. у једној бањалучкој средњој школи било предвиђено да одјељење са најмањим бројем изостанака буде награђено излетима, екскурзијама и сл. Не улазим у оправданост таквог поступка, али морам да нагласим да очигледно више не постоји начин да дјеца присуствују настави већ се прибјегава и овим средствима. Број изостанака је огроман и родитељи саучествују са дјецом у томе.

  Родитељи немају времена за дјецу, не знају за њихове проблеме, не знају какве су им оцјене, родитељски састанци су прошлост.

  Све више имамо дјеце која су дувански зависници већ у основној школи, све више нежељених трудноћа и прекида исте дјевојчица у овим годинама. Статистике не постоје јер их не воде и приватне здравствене установе, али је то проблем који је видљив.

  Често овде говоримо о томе да смо као народ у тешкој позицији и да нам је будућност неизвјесна због економске ситуације, задужености… Некако занемарујемо и ту страну да нам је са младим људима који имају овакве навике, а то више није само појединачна појава, та будућност је још неизвјеснија.

 3. Slažem se sa Anjom. Mislite vi da je to tamo kod njih, da kod nas nije isto tako. Nažalost, po tome se ne razlikujemo. Pitajte srednjoškolce ko je Milutin Milanković.Malo ko od njih će znati da odgovori, ali zato svi znaju i za stoju, i za seku….. i sve njihove „pjesme“ od riječi do riječi.
  Sistem vrijednosti je namjerno razoren. Prije godinu -dvije pisalo se i govorilo u medijima o sadašnjem ministru BiH za bezbjednost, pa jedna djevojčica je govorila tačno kako izgleda unutra njegovo auto, …, tvrdila da je s njim imala sex odnose, međutim to se sve demantovalo, i eno ga i danas ministar.

 4. prijedor, 29.11.2011. 14:14:16
  Nije sve u okruzenju.
  Ovisi malo i o tome,kako odgajas dijete zemljace.
  Djetetu motiku u sake poslije skole,nek se malo umori.
  Manje ce imati vremena i energije za gluposti.

 5. Буда,

  Генетика каже да су нама Србима Хрвати генетски најсличнији. Глупане један, размисли мало том тинтаром.

 6. Симо П. Ороз, 29.11.2011. 22:55:26 [20641]
  „Педерско-педофилска. „

  До сад нисам чуо за ову комбинацију, искуство проговара из тебе Језуитино 😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *