Загреб: У 16:00 наставак "Фејсбук револуције"

ЗАГРЕБ – За данас је најављен нови антивладин протест у Загребу, гдје се на посљедњем скупу у петак увече окупило око 10.000 грађана. Скуп је заказан у 16:00 часова на Цвјетном тргу, а иницирала га је Фејсбук група "Велики протест", јављају хрватски медији. У више хрватских градова и јуче су одржани протести против владајућег ХДЗ-а, […]

недеља, 6 марта, 2011 / 11:25

ЗАГРЕБ – За данас је најављен нови антивладин протест у Загребу, гдје се на посљедњем скупу у петак увече окупило око 10.000 грађана.

Скуп је заказан у 16:00 часова на Цвјетном тргу, а иницирала га је Фејсбук група "Велики протест", јављају хрватски медији.

У више хрватских градова и јуче су одржани протести против владајућег ХДЗ-а, а мањих инцидената било је на скуповима у Осијеку и Сплиту.

У Осијеку су демонстранти бацали грудве на полицију, а разбијен је и прозор на згради ХДЗ-а, док је на скупу у Сплиту запаљена слика бившег премијера Иве Санадера.

На главном тргу у Осијеку окупило се око 1 000 демонстраната који су тражили расписивање ванредних парламентарних избора, а скупу је присуствовао и вођа загребачких фејсбуковаца Иван Пернар.

Хрватски медији извјештавају да је између Пернара и појединих осијечких организатора протеста дошло до вербалног сукоба, јер је Пернар позивао на пробијање полицијског кордона и на паљење заставе ХДЗ, а Осијечани на мирни протест. Полиција је саопштила да је један демонстрант приведен.

Против хрватског премијера Јадранке Косор у Сплиту је протестовало око 1 000 људи, међу којима и раднице модне куће "Узор" које мјесецима нису добиле плату.

Током протестне шетње узвикивало се "Јацо одлази", "Пада влада" и "Доле банда", а код сједишта ХДЗ, које су чувале јаке снаге полиције, група демонстраната запалила је слику бившег премијера Иве Санадера.

Антивладини демонстранти, осим у Осијеку и Сплиту, јуче су протестовали у Вараждину, Ријеци, Копривници, Задру, Вировитици и Славонском Броду.Оставите одговор