Заго и Перо потписалимеморандум о соларним електранама

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и извршни директор компаније "Билдинг енерџи Милано" Фабрицио Заго потписали су данас у Бањалуци Меморандум о сарадњи на реализацији пројеката у области енергетике. Ђокић је рекао да је Влада Српске препознала успјешно вишегодишње искуство и резултате ове компаније у области изградње и реализације енергетских пројеката, те […]

четвртак, 10 децембра, 2015 / 17:25

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и извршни директор компаније "Билдинг енерџи Милано" Фабрицио Заго потписали су данас у Бањалуци Меморандум о сарадњи на реализацији пројеката у области енергетике.

Ђокић је рекао да је Влада Српске препознала успјешно вишегодишње искуство и резултате ове компаније у области изградње и реализације енергетских пројеката, те изразио задовољство поводом интересовања за изградњу соларних електрана у Републици Српској.

"Влада Републике Српске спремна је да, у складу са важећим прописима Српске, пружи компанији ‘Билдинг енерџи Милано’ помоћ у реализацију овог пројекта", рекао је Ђокић.

Он је додао да, полазећи од значаја енергетског сектора у друштвено-економском развоју, Република Српска жели да ојача своју улогу на тржишту електричне енергије, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства Српске.

Заго је истакао да Република Српска има значајан енергетски потенцијал и да ће пројекат изградње соларних електрана који планира њихова компанија бити један од најважнијих пројеката на Балкану, што ће допринијети јачању улоге Републике Српске у Европи.Оставите одговор