Зачуо се и Радмановић: СДС врши притисак на правосуђе

Потпредсједник СНСД-а Небојша Радмановић сматра да врх СДС-а и министар безбједности БиХ Драган Мектић врше притисак на правосуђе дневним причама да треба хапсити по Републици Српској и форсирајући став да је задатак политичара да откривају афере. "Немају никаквих идеја, осим напада на власт Републике Српске, а на то у Сарајеву ликују", рекао је Радмановић. Он […]

понедељак, 22 фебруара, 2016 / 09:47

Потпредсједник СНСД-а Небојша Радмановић сматра да врх СДС-а и министар безбједности БиХ Драган Мектић врше притисак на правосуђе дневним причама да треба хапсити по Републици Српској и форсирајући став да је задатак политичара да откривају афере. "Немају никаквих идеја, осим напада на власт Републике Српске, а на то у Сарајеву ликују", рекао је Радмановић.

Он сматра да је недопустиво да се Мектић понаша као да је министар унутрашњих послова бивше БиХ, пише "Глас Српске".

"Због чињенице да имају све слабију подршку народа, покушавају добити већи рејтинг преко елита у Сарајеву које не воле ни Српску, ни /предсједника Српске/ Милорада Додика, и дијела међународне заједнице, измишљањем афера и притиском на правосудне органе", рекао је Радмановић, који је и делегат у Дому народа БиХ.

Он је додао да бошњачки политичари управљају странкама из Српске које су на власти на нивоу БиХ јер испуњавају њихове жеље зарад фотеља.

Радмановић наводи да те странке немају жељу за заједнички договор и побољшање статуса и јачање Српске, очување њене дејтонске аутономије, те истиче да би било важно да постоји договор.

Он сматра да се лажним аферама, хапшењем лидера Савеза за бољу будућност Фахрудина Радончића и невиђеним притиском на власт у Српској и персобнално на предсједника Додика, замагљују стварни проблеми у БиХ, као што је тероризам.

Радмановић упозорава да се кроз лажни механизам и књижење војне имовине на силу покушава доћи до чланства у НАТО, те да опет попуштају кадрови из Републике Српске иако знају да то нису ставови Српске.

Говорећи о попуни Савјета министара БиХ, он је навео да би било најбоље да предсједавајући Денис Звиздић поднесе оставку и да се поново бира Савјет министара.