Забрана пушења на јавним мјестима

БАЊА ЛУКА – Народна скупштина Републике Српске усвојила је Нацрт закона о измјенама и допунама закона о забрани пушења дуванских производа на јавним мјестима. Овим нацртом прописује се забрана пушења дувансих производа на јавним мјестима као што су службена возила, објекти у којима се организују игре на срећу и јавни тоалети. Министар здравља и социјалне […]

петак, јул 17, 2009 / 16:58

БАЊА ЛУКА – Народна скупштина Републике Српске усвојила је Нацрт закона о измјенама и допунама закона о забрани пушења дуванских производа на јавним мјестима.

Овим нацртом прописује се забрана пушења дувансих производа на јавним мјестима као што су службена возила, објекти у којима се организују игре на срећу и јавни тоалети.

Министар здравља и социјалне заштите РС Ранко Шкрбић рекао је да је основни циљ нацрта забрана пушења дувана и дуванских производа на јавним мјестима, ради заштите непушача и ризичних група, попут малољетних лица, трудница и стајих лица, од пасивног пушења, чиме се утиче на побољање здравља становништва.

Он је додао да Нацрт отклања и недостатке у погледу надзора над примјеном Закона о забрани пушења тако што прописује да надзор обављају здравствено-санитарне инспекције, инспекција рада и полиција.

Парламент је усвојио и Нацрт закона о измјенама и допунама закона о естрадној дјелатности, због недоречености, непримјењивости и отежане примјене појединих одредаба важећег закона, како од стране Удружења естрадних умјетника, тако и свих чланова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *