Забавно латиничење: Стевандић на Нарру телевизији

Примјери латиничења, и то у тренуцима када Српска и Србија усвајају заједничке законе о српском писму, умјесто трагични, могу бити и забавни. Тако и ми у наслову Хепи телевизију пишемо ћирилицом, мислећи на цртаног јунака Нарута.

петак, 3 септембра, 2021 / 14:09

Саопштење дајемо у оригиналу, како је пристигло из Уједињене Српске:

Синхронизовани напади на Додика и функционере Републике Српске, митрополита Јоаникија и лидере Срба у Црној Гори имају за крајњи циљ таргетирање и слабљење Србије која је у задњих 10 година израсла у регионалног дива и гаранта свих Срба ван матице, а посебно у Републици Српској, јер је потписник и гарант дејтонског споразума, рекао је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић гостујући у емисији "Добро јутро Србијо" на Happy телевизији.

Бошњачка политичка је потпуно дереализована и регионално одбачена од великих играча и покушава да полотичким прошењем код великих сила и повезивањем са омрзнутим и криминализованим Ђукановићем, опстане у политичкој орбити, али је тај стереотип србофобне инерције већ ослабио и увенуо, истакао је Стевандић.

Са тим је радикализам у бошњачком руководству добио паничан замах са несагледивим последицама по мир, јер из Сарајава и Подгорице стижу поруке да су спремни на инциденте и сукобе, а већ су са Хрватском и Србијом потпуно уништили коректне односе.

Уколико од нелегалног високог представника за то испросе подршку, то би могао бити и крај Босне и Херцеговине, казао је Стевандић.

Република Српска и поред свих политичких разлика и лоших односа мећу предсједницима политичких партија и блокова, остаје јединствена у одбрани својих права, закључио је Стевандић.Оставите одговор