За вријеме коалиционог раскида: Државни селфи мадмоазел Решић

Путовања наших именованих представника у извршној власти, а посебно извјештаји шта тамо раде или су постигли, нечесто се уопште не разликују од личних профила на друштвеним мрежама.

четвртак, 31 октобра, 2019 / 12:08

Боравак Лејле Решић у Стразбуру, без обзира на иступање ДНС из коалиције са СНСД, образложен је овим ријечима:

У Стразбуру је данас са радом почела 37. сједница Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе, а у фокусу засједања је тема: "Градо/начелници као чувари демократских процеса".

Првог дана засједања, делегације ће имати прилику  чути и обраћање генералног секретара Савјета Европе, Марије Пејчиновић Бурић.

Делегацију БиХ, у Стразбуру, представљају:  Лејла Решић, министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске у својству замјеника шефа бх. делегације те Маринко Чавара и Мелика Махмутбеговић из Федерације БиХ. У наставку засједања, биће потписан и први споразум о мећуопштинској сарадњи, који ће потписати жене начелнице из Републике Српске и ФБиХ.

Фимејл пауер! Нема тона има слике

Пошто су фотографије портпарола Владе Српске најчешће мобилним телефонима, често неквалитетне до неупотребљивости за објаву, могуће да овај пут Лејла није водила никога, како би се срезали трошкови? Шта Влади Српске требају фотографије боље од једног објектива широког пола центиметра?

Још од чувеног селфија Жељке Цвијановић и Горице Додик, који је требао да покаже одличне везе нове америчке администрације која ће смијенити Морин Кормак и скинути Додика са црне листе САД, није било овако успјеле фотографије једне политичарке, а употребљене у јавном животу.

Да, да, рећи ћете да је могло да се поради на контрасту, такорећи балансу бијелог, али уз ову фотографију је стигло и овакво обавјештење:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТСВИМ МЕДИЈИМА

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић и данас учествује у раду Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе, који се одржава у Стразбуру.

Теме о којима се данас разговара су:  "Будућност Европе и перспективе јединица локалне самоуправе" и "Култура без граница".

У поподневном дијелу засједања, Конгрес локалних и регионалних власти разматраће, између осталог, стање локалне демократије у Руској федерацији.

Током дана, министарка Решић је одржала више билатералних састанака са представницима делегација Србије и осталих држава, а у свјетлу припрема за сутрашње коментарисање извјештаја о БиХ, о којем ће говорити као министар у Влади Републике Српске.

Руководилац Одсјека за односе са јавношћу Драгана Булић