За три дана почиње Демофест под бројем 11

Још само три дана нас дијеле до почетка 11. Демофеста и три дана најбоље забаве овог љета на тврђави Кастел у Бањалуци.

понедељак, јул 16, 2018 / 23:51

Ми, са Фронтал.СРБ, као једини ћирилични портал западно од Дрине, годинама подржавамо Демофест као појаву, али културна политика која се њим промовише све мање подржава Фронтал. Успјели смо да назначимо и издвојимо чак 13 ријечи у овако кратком саопштењу, које се чак и у ситуацијама кад се не наводи име извођача (у случају мрежне стране, односно веб сајта), мора писати енглеским правописом.

Наравно да се не мора, али Мањифико и Оркестар Војске Србије звучи баш сељачки, кркански и националистички, када не би било зазивано и писано енглеским језиком и правописом. Зар не?

Мањифико, Рундек, др Карајлић, Гоблини

Већ прве вечери Демофеста, у четвртак 19. јула, у ревијалном дијелу програма на бини фестивала ће засвирати Магнифицо & Тхе Сербиан Армy Орцхестра, Дјечаци и Wолфрам. У петак, 20. јула, наступају Дарко Рундек & Екипа, Марко Лоуис и Тyгер Ламб, а завршене вечери, у суботу 21. јула, посјетиоце фестивала ће забављати др Неле Карајлић, група Гоблини, као и прошлогодишњи побједници фестивала група Слонз.

Ове године на бини бањалучког Кастела, за наклоност стручног жирија и престижне награде бориће се укупно 26 бендова, а они најбољи из обје полуфиналне вечери фестивала наступиће у финалу, у суботу, 21. јула, када ћемо сазнати имена најбољих регионалних демо бендова.

Музички празник у Бањалуци употпуниће богат дневни програм у Каменој кући тврђаве Кастел, у оквиру које ће бити одржане бројне музичке промоције, филмске пројекције, изложбене поставке, стручна предавања и радионице. За све посјетиоце дневног програма, током сва три фестивалска дана, обезбијеђен је бесплатан улаз.

Улаз на све вечери Демофеста ће бити бесплатан до 21.00х, док ће након овог периода цијена улазнице износити 5 КМ.
Не заборавите да и ове године на улазу на фестивал преузмете своју Демофест картицу на којој ће се налазити ваш новац којим ћете куповати пиће на Демофесту.

Једанаести Демофест ће се одржати под генералним покровитељством Нектар пива и подршком компаније Хуаwеи, док је Алтернативна телевизија Бања Лука ове године генерални медијски покровитељ фестивала.

Све Демофест новости можете пратити путем wеб сите-а www.демофест.орг, путем званичне Фацебоок странице, Андроид апликације, Инстаграм и Тwиттер налога.

Демофест одбројавање је почело и све је спремно за најбољу забаву. Видимо се 19. јула!Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *