За сто година руских ваздушних снага: Маневри у Калињинграду

Војни бродови из руске Балтичке флоте и борбени авиони учествоваће у обимним тактичким вјежбама у енклави Каљининград 8. августа. Током вјежбе маринци ће се искрцати на тежак терен, јавили су данас руски медији. Вјежбе ће бити одржане на стрелишту Балтичке флоте Хмељивка пред прославу стогодишњице руских ваздухопловних снага 12. августа и у маневрима ће учествовати […]

недеља, август 5, 2012 / 11:50

Војни бродови из руске Балтичке флоте и борбени авиони учествоваће у обимним тактичким вјежбама у енклави Каљининград 8. августа.

Током вјежбе маринци ће се искрцати на тежак терен, јавили су данас руски медији.
Вјежбе ће бити одржане на стрелишту Балтичке флоте Хмељивка пред прославу стогодишњице руских ваздухопловних снага 12. августа и у маневрима ће учествовати 500 војника, војних бродова, пловила за подршку и борбени авиони.

Током вјежбе, вишенамјенски борбени авион "Су-27" пружиће подршку из ваздуха војним бродовима у области искцрцавања маринаца. Тактички бомбардери "Су-24" симулираће ваздушне нападе на мете на земљи.

Војни бродови, који учествују у маневрима, вјежбаће противваздушне операције у сукобу са авијацијом непријатељске флоте.

Хеликоптери ће вршити искрцавање инжињерије који ће чистити минска поља у зони искрцавања пјешадије. Велики војни бродови амфибије "Александер Шабалин" и "Каљининград" пружаће заштитну ватру за двије десантне чете.

Транспортни авиони избациће и падобранце иза линија потенцијалног непријатеља.

Током маневара, маринци ће вјежбати заузимање обале и одбране.Оставите одговор