За спас Борца донирано 121.700 КМ

На „црвено-плавој“ вечери која је била донаторског карактера, за „спас Борца“, укупно је прикупљено 121.700 конвертибилних марака. Након великог јубилеја – 25 година освајања Купа Маршала Тита у понедјељак се на Градском стадиону Црвена звезда реванширала бањолучком тиму (2:1) за пораз од прије четврт вијека (1:0), а увече је поводом највећег успјеха у историји уприличена […]

уторак, мај 14, 2013 / 09:37

На „црвено-плавој“ вечери која је била донаторског карактера, за „спас Борца“, укупно је прикупљено 121.700 конвертибилних марака.

Након великог јубилеја – 25 година освајања Купа Маршала Тита у понедјељак се на Градском стадиону Црвена звезда реванширала бањолучком тиму (2:1) за пораз од прије четврт вијека (1:0), а увече је поводом највећег успјеха у историји уприличена "црвено-плава" вече.

Али, на памети свима које воле црвено-плаве боје није била само прослава већ је у ресторану "Стара Ада" у Бањој Луци, клуб био приморан да тражи помоћ за катастрофално финансијско стање.

Како је признао предсједник Борца Слободан Радуљ, донаторско вече је организовано како би Великан из Платонове могао да сезону приведе крају и у посљедња два кола покуша да избори пласман у европска такмичења, четврти пут заредом. Такође од новца од донација, планирана је изградња помоћног терена за тренинге.

"Није тајна да је Борац у тешкој ситуацији, али можемо да опстанемо само заједничким снагама. Очекујемо да Бања Лука покаже да је Борац дио града. Борац није нити Управни одбор нити предсједник, Борац смо сви", рекао је први човјек Бањолучана.

А "сви" су на црвено-плавој вечери скупили укупно 121.700 КМ!

У Борчевом саопштењу се експлицитно не наводи, колико су појединци и предузећа донирали појединачно, већ нам је достављен списак свих који дали свој допринос.

1. ПРЕДСЈЕДНИК ФК БОРАЦ СЛОБОДАН РАДУЉ
2. ГРАД БАЊА ЛУКА
3. МИНИСТАРСТВО ЗА ПОРОДИЦУ, ОМЛАДИНУ И СПОРТ
4. ЛУКИЋ ИНВЕСТ д.о.о. БАЊА ЛУКА
5. ВЕНЕРА д.о.о. БАЊА ЛУКА
6. ФРИЛАНД БДБ ПРИЈЕДОР
7. МЕДЕКС
8. ДРВОРЕЗ д.о.о. БАЊА ЛУКА
9. КАЛДЕРА
10. КАФЕ ПИЦЕРИЈА САН РЕМО
11. НУБЛ
12. ЕКСКЛУЗИВ ЛИНЖЕРИ БАЊА ЛУКА
13. МИЛТЕКС д.о.о. БАЊА ЛУКА
14. НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ
15. НИСКОГРАДЊА ЛАКТАШИ
16. ЕКВАТОР д.о.о. БАЊА ЛУКА
17. ГП КРАЈИНА а.д. БАЊА ЛУКА
18. ПРОЈЕКТ АД БАЊА ЛУКА
19. ХИДРОЕЛЕКТРАНА БОЧАЦ МРКОЊИЋ ГРАД
20. НОВА БАНКА АД БАЊА ЛУКА
21. ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА
22. ЕЛНОС БЛ
23. ИНТЕРПРОМЕТ НОВИ ГРАД
24. НЕДОМЕКС ДОО
25. СМ 99 КОТОР ВАРОШ0 КОМЕНТАРА

  1. Вожд би оволико могао из једног џепа (лијевог..) да цимне, да га интересује фудбал и Борац.. 😛

  2. E jebem te robijo, firme koje su i onako naslonjene na budzet i primaju pomoc, ovde dolaze da doniraju!!!
    Nezavisne novine treba prvo da vrate drzavi pare sto su dobile na ime pomoci, pa tek onda da se rasipaju.
    Drzavne firme uopste nemaju pravo da daju pomoc i donacije bilo kome, to je zloupotreba sluzbenog polozaja i tim ljudima treba suditi za to!

  3. Banjalučani,toliko se busate u prsa da volite Borac.Ako je tako kako Vam onda klub,do juče,vode Šipovci i slični,pa i danas Vam je direktor,do juče,aktivan igrač i to iz Hercegovine.Da se razumijemo nema primjedbe momku,ali šta je sa igračima iz grada na Vrbasu.Iz liste koja izadje sa donacijama su samo preduzeća i sadašnji predsjednik kao pojedinac.Ako tako volite Borac gdje su pojedinačne donacije?Nije valjda doprinos klubu kada zapalite stotine baklji,razvalite sa šovinističkim parolama,utrčite u teren i prekinete utakmicu,a time klubu „Darujete“ ili olakšate kasu za desetinu hiljada maraka.Nemojte samo reći da Vas drugi mrze.Očistite vlastito dvorište i ne nasjedajte onima koji se glasno kunu u Borac ,a iza zavjese mu rade o glavi.Borac se voli na drugi,pravi,istinski način.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *