За сладокусце и поштоваоце лика и дјела Милана Љепојевића: Нови број СНСД-ових Аргумената

Главни уредник часописа Милан Љепојевић рекао је да СНСД-ов научни часопис "Аргументи" пуних 15 година излази у Српској, а присутни су у БиХ, региону и цијелом свијету.

среда, 8 септембра, 2021 / 11:57

Нови број часописа за друштвена и политичка питања "Аргументи" промовисан је данас у Бањалуци, а доноси и рад предсједника Русије Владимира Путина "О историјском јединству Руса и Украјинаца", објављен 12. јула на његовој интернет страници.

Члан редакције "Аргумената" Саша Мићин је препоручио управо Путинов рад, из којег се могу повући паралеле са тренутним дешавањима на Балкану, односно односима Србија-самопроглашено Косово, положају Републике Српске и дешавањима у Црној Гори.

"Путин у свом раду, између осталог, указује да су стварању анимозитета између Руса и Украјинаца допринијеле и грешке које су својевремено чинили бољшевици, уз стални негативни утицај западних сила", рекао је Мићин новинарима.

Његов колега Франц Сошња препоручио је рад Јелене Пономарјеве и Алексеја Самсонова "Цијена новца – западни зајмови као политичко оружје /економски предуслови за револуцију у Румунији 1989/".

"Ријеч је о првој обојеној револуцији у свијету која је успјела. Ту се виде модели како се руше легитимно изабрани органи власти у неким земљама и чине ти државни удари, односно преузима власт без вођења скупих ратова", рекао је Сошња.

Главни уредник часописа Милан Љепојевић рекао је да СНСД-ов научни часопис "Аргументи" пуних 15 година излази у Српској, а присутни су у БиХ, региону и цијелом свијету.

Он је рекао да "Аргументи" саопштавају истину и аргументовано сагледавају друштвене односе и реалност у којој се налази Српска, као и правце њеног развоја.

"Они научно сагледавају и односе у БиХ, региону и свијету, а не продају маглу и не обмањују јавност", указао је Љепојевић.

Љепојевић је најавио да ће у децембру бити објављен тематски број "Аргумената", посвећен јубилеју – 30 година од формирања Српске.

"Цијела 2022. година треба да буде посвећена том великом јубилеју. Ако нешто траје 30 година, има велику шансу да успије, напредује и развија се, буде вјечно, да се надограђује, осавремењује…", поручио је Љепојевић.

Нови, 43. број часописа који издаје СНСД, доноси и текст демографа Стеве Пашалића под називом "Рецентна демографска кретања – Колико дјеце треба Републици Српској?", као и текст професора Бранимира Куљанина "Атлантизам или Евроазијство?".

У новом броју часописа објављени су и говори српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића у Бусијама, 4. августа, приликом обиљежавања страдања Срба у злочиначкој акцији "Олуја".