За примјер и похвалу: Младен Иванић у Пребиловцима

Почасни предсједник ПДП, Младен Иванић, присуствовао је данас литургији поводом обиљежавања Светих новомученика пребиловачких и доњохерцеговачких. Иванић је, као члан Предсједништва БиХ, такође два пута био на Јадовну.

уторак, 6 августа, 2019 / 13:32

„Са посебним пијатетом сјећамо се пребиловачких мученика, страдалих у Другом свјетском рату, али и посљедњем рату на овим просторима. Без обзира на вишедеценијске покушаје да се затре постојање Срба на овим просторима, наш народ је овдје живио и живјеће. Симбол нашег опстанка је храм који стоји у Пребиловцима, али и народ који се враћа, обнавља огњишта и наставља живот овдје уз све потешкоће“, рекао је Иванић.

Иванић, који литургији у Пребиловцима присуствује сваке године, још од када су кости пребиловачких мученика вађене из јама, истиче да је то свето мјесто на којем се морамо поклонити невиним жртвама и завјетовати на чување сјећања. „Изузетно је битно памтити и обилазити Пребиловце, како стратиште нашег народа, али и сва друга мјеста страдања, која морају бити опомена и залог за будућност да се овакви ужасни злочини никада никоме не понове“, истакао је Иванић.2 КОМЕНТАРА

  1. Младен Иванић је једини од свих иоле значајнијих српских политичара био на Богослужењу у Пребиловцима. Тамо остали не долазе. А тамо, гдје се од ужасног усташког злочина леди крв у венама сваког нормалног човјека, треба да долазе сви, али… имају “раније договорене обавезе“. Да су близу избори, свака фукара би била у овом мученичком храму.

    1. Ma on je izdajnik..kaze Topuz Markov.. a on ti je je napozvaniji od svih komentatora da zalijepi etiketu

Оставите одговор