За Подгоричких 190.000 становника исламски центар од 1,5 милиона евра

У Подгорици је положен камен темељац за изградњу исламског омладинског културног центра. Објекат ће градити у подгоричком насељу Стара Варош, у непосредној близини Османагића џамије.

уторак, 24 априла, 2018 / 14:07

Вриједност изградње исламског омладинског центра је 1,5 милиона еура, а финансираће га Министарство вакуфа државе Катар, преноси Агенција Анадолија.

На свечаности поводом изградње центра, реис Исламске заједнице у Црној Гори Рифат еф. Фејзић је казао да је инфраструктура значајна у сваком смислу живота.

"Не можете имати квалитетне ученике ако немате квалитетне школе. Исламска заједница, да би имала квалитетне кадрове, људе, вјернике и омладину, морала је изградити своје инфратстуктурне објекте. Ово је један у низу тих објеката. На нашем путу, који није нимало лак, имали смо подршку из исламског свијета. У име муслимана у Црној Гори најискреније се захваљујем држави Катар, народу Катара, на свој помоћи коју пружају људима којима је помоћ потребна", казао је Фејзић.
Фото Агенција Анадолија Фото Агенција Анадолија

Он је поновио да муслимани Црне Горе своју будућност и институције граде у држави Црној Гори.

"Муслимани у Црној Гори су грађани државе Црне Горе. Црну Гору доживљавамо као своју земљу и сматрамо да нико нема право да је воли више од нас", истакао је Фејзић.

Помоћник директора за вјерске послове при министарству за вакуфе државе Катар Мухамед џебр ал Менаи истакао је да пројекат изградње исламског омладинског културног центра, чија је вриједност 1,5 милиона еура, финансирају Министарство вакуфа и држава Катар.

"Честитам Мешихату Исламске заједнице у Црној Гори на пројекту и хвала државним органима који су омогућили реализацију овог пројекта који има за циљ иградњу здравог појединца и здраве омладине", казао је ал Менаи.

Церемонији полагања камена темељца присуствовали су министар за људска и мањинска права Црне Горе Мехмет Зенка, амбасадор Турске у Црној Гори Серхат Галип, чланови Исламске заједнице у Црној Гори и други гости.



5 КОМЕНТАРА

  1. Mara i Pera(Crven Ban)

   Чувала Мара јагњенице,
   Чувао Пера јаловице;
   Легла Мара да поспава,
   Скочи Пера те сатера.
   Кад се Мара пробудила,
   Али пика омокрена:
   „Ао, Перо, пасја веро,
   Што је пика омокрена?“ –
   „Младо јаре облизало,
   Облизало, омокрило!“ –
   „Што су длаке сатеране?“ –
   „Младо јаре ногом стало,
   Ногом стало, сатерало!“
   Da li si Ti seksualno zapostavljen, genocidni vraze?

  2. Близу је истина или откуда еврејима да се сунате? Откуд хришћанима да се слави „обрезание Господње“ када се хришћани не обрезују? Срби се не обрезују јел јасно!
   Па како онда наша православна прославља „обрезание“? Зато јер је јудеоправославна.

   А што се тиче мусулмана они су продужена рука јудаизма, и ако гину гину само они мусулмани који нису поисламизирани евреји.

  3. Pravoslavni svestenik kaze katolickom svesteniku na pravoslavni Bozic:“Hristos se rodi!“.Ovaj mu odgovara:“Nas vec sisa dva tjedna!“
   Komplikovano je to.
   Ako ne vidiš sam teško je da razumeš.

 1. Bio sam u Tuzli u “ prinčevoj“ džamiji. Imam je bio vrlo ljubazan, rekao je da su vrata otvorena za sve ljude i pozvao me da prisustvujem molitvi nakon dženaze.
  Moj lični utisak je da ovi islamski centri nemaju nikakvu magiju,za razliku od bilo koje stare džamije u BiH.
  Biti na kuli u Gradačcu kad se začuje ezan sa minareta je nevjerovatan doživljaj, čovjek bi lijepo ustao i otišao u džamiji da čuje šta se tamo priča jer je onaj tihi ezan već magičan sam od sebe.
  Moćni zvučnici su Sjeverna Koreja.
  Isto tako je i sa crkvama.
  Mene je stranac pitao zašto se sa crkve u Brčkom pušta muziku koja je nenormalno glasna. Odgovorio sam da je to plašenje – tjeranje Boga i provokacija.