За Огњенову операцију хитно потребно још 40 000 евра

Фронтал.РС се одазива на молбу за помоћ у сакупљању средстава за операцију Огњена Гудеља. Даље је на сваком лично. Родитељи једанаестогодишњег Огњена Гудеља из Требиња морају хитно да уплате износ од 100 000 евра како би се њиховом сину извршила трансплантација коштане сржи. Марио Гудељ отац дјечака Огњена је прије два дана изјавио да су […]

понедељак, 10 октобра, 2011 / 13:15

Фронтал.РС се одазива на молбу за помоћ у сакупљању средстава за операцију Огњена Гудеља. Даље је на сваком лично.

Родитељи једанаестогодишњег Огњена Гудеља из Требиња морају хитно да уплате износ од 100 000 евра како би се њиховом сину извршила трансплантација коштане сржи.

Марио Гудељ отац дјечака Огњена је прије два дана изјавио да су путем хуманитарних бројева, акција и уплата на рачуне сакупљена средства у износу од 60 000 еура, те да је неопходно јос 40 000 евра како би се уплатио тражени износ од 100 000 евра, односно како би доктори приступили операцији.

Он је овом приликом нагласио да је рок за операцију прошао, због чега је живот његовог сина свакодневно угрожен, те да су љекари дали продужени рок за уплату средстава.

„Огњен је због уништене коштане сржи подложан разним инфекцијама. Не знамо шта да радимо, потпуно смо очајни и беспомоћни. Доктори су нам рекли да убрзо морамо уплатити новац, јер се са операцијом више не смије чекати. Сваки дан за Огија може да буде кобан“, рекао је овај отац и апеловао на све људе да помогну у складу са могућностима.

Огњен Гудељ из Требиња, већ више од годину болује од нон-хочкин лимфног тумора, а због погрешне дијагнозе и лијечења потпуно му је уништена здрава коштана срж. Тренутно се налази на лијечењу у Њемачкој, а да би добио битку за живот, овом храбром дјечаку је неопходна помоћ хуманих људи како би се што прије обезбиједила средства у износу од 144.000 евра. Љекари су саопштили да не смију још дуго чекати, хитност операције је евидентна, а понађен је и донатор коштане сржи.

Уплата новца је одређена до 25. октобар, али се због погоршаног Огњеновог стања операција мора урадити раније.
”Имам велику жељу да живим, да идем у школу и да се играм са својим вршњацима” – ријечи су које већ мјесецима понавља дјечак Огњен.

Хуманитарне акције за Огњеново лијечење се одржавају
широм РС.

У клубу „ТНТ“ у бањалучком насељу Трн, у четвртак, 13. октобра, биће организована хуманитарна журка на којој ће наступити ДЈ Игор, ДЈ Иван, „Тхе Цлуб“ банд и „Мики Маус“ банд. Цијена улазница је 10 и 20 КМ, а комплетан приход од продатих карата биће уплаћен на Огијев жиро рачун.

БРОЈ

Сви хумани људи који желе да помогну Огњену могу то да учине позивом на бројеве 1458 у М:тел мрежи и 092/880-831 у Еронет мрежи и на овај начин дарују једну марку за лијечење овог дјечака.

Новац се можете уплатити и на рачун 1610200000000098 који је отворен на име Марио Гудељ код Рајфајзен банка с позивом на број 0920317476.0 КОМЕНТАРА

 1. Само да ова вијест буде у „коментарима“ јер сам примијетила да је то једино што се чита. Људи немају обичај да читају остало!

  Надам се да ће да се скупи новац! Сви можемо бар да позовемо овај број по неколико пута!

 2. Dobro bi bilo da FRONTAL izbaci neki baner sa humanitarnim brojem ili nesto slicno na pocetnu stranu da ljudi vide koliko je situacija ozbiljna. Naime Ogi bi sutra 14.10. morao da se operise jer ne moze vise da prima terapije i vec nocas bi moralo da se sakupe novci kako bi procedura uplate i sama operacija mogla sutra da se izvede. Ostavite se kladionice, licitacija i najmanjih jedinstvenih ponuda samo danas i te novce posaljite Ogiju, nama 1KM ne znaci nista a njemu mozda spasi zivot ! 1458

 3. У праву си, Ања, за коментаре. Ја први више читам коментаре него текст. Позивам одмах!
  Стварно је срамота зашто узимају порез и на овакве ствари, фуј јебем ти државу, све ми се смучило. Када би се заратило побио бих пола Срба, ал’ оних патриЈота, мајку им јебем.

  Недај се, малиша!

  Позовите и Ви 1458, нама је то ништа, а малом Огију то може живот да спаси.