За идуће године: Мићо и Стево опет о Дринском насипу

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић, са сарадницима, састао се данас са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, а теме састанка биле су активности на изградњи Дринског насипа.

четвртак, 12 априла, 2018 / 16:40

На састанку су анализиране досадашње активности на овом значајном пројекту за Републику Српску, који је вриједан 13,8 милиона америчких долара и који се финансира кредитним средствима Свјетске банке.

Утврђени су даљи кораци у правцу стварања услова за превазилажење могућих застоја у напретку овог пројекта, који се прије свега огледају у рјешавању приговора у вези трасе Дринског насипа, те обезбјеђењу замјенског земљишта за власнике парцела преко којих пролази траса насипа.

Договорено је да Град Бијељина убрза активности на рјешавању имовинских односа, имајући у виду да је Министарство са своје стране обезбиједило значајним дијелом могуће површине земљишта за замјену.

Такође је договорено да идуће седмице представници Министарства, "Вода Српске" и Града Бијељина, на састанку са мјештанима мјесних заједница и насеља кроз које пролази траса насипа, још једном објасне аргументе на којима се заснива траса насипа и покуша постићи договор.Оставите одговор