08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

За будућност Никшића слави, ДПС утјешна побједа

Присталице коалиције За будућност Никшића почели су са окупљањем у страначким присторијама и слављем још прије затварања биралишта, док су након 20 часова изашли на улице.

недеља, 14 марта, 2021 / 21:02

Велика излазност на данашњим локалним изборима у Никшићу. До 19 часова изашло је 81,2 одсто гласача. На парламентарним изборима излазност је била око 83%.

Према пoдацима које је изнио ЦЕМИ на 100% пребројаних гласова редослијед странака по броју освојених гласова је овакав:

Коалиција око ДПС 18 одборника

Коалиција За будућност Никшића (ДФ-СНП) 11

Мир је наша нација (Бечић, Лекић, Кривокапић) 10

Црно на бијело (Дритан Абазовић) 1

Народни покрет (Дака Давидовић) 1

СДП испод цензуса

Судећи по резултатима ДПС је успио да задржи статус водеће партије, али нема шансе да формира већину. Двије водеће коалиције имају приближно половину бирачког тијела и сигурну већину у скупштини. Примјетан је раст коалиције око Демократа, што се може повезати са присталицама Здравка Кривокапића (носиоца парламентарне листе За будућност ЦГ) чија група грађана је на тој листи. Истовремено, НП Даке Давидовића је утицао на пад броја гласова коалиције За будућност Никшића.

За будућност Никшића, која има највише гласова у оквиру странака које су против ДПС, као кандидата за начелника Никшића најавила је Марка Ковачевића. Ковачевић је рођен 1998. и декларисани је Србин.

Резултате са парламентарних избора можете видјети на слици.

Анализу о значају избора у Никшићу прочитајте овде1 КОМЕНТАР

  1. Најјачи утисак избора у Никшићу је онај тренутак када је брат Србин изнервиран погодио новинара откинути брисачем са аутомобила.
    Највећи краљ псује милогорцу из ДПС који је продао вјеру за вечеру и каже:
    – “ Пиздо издајничка,ти си ме научио да пјевам четничке пјесме“.
    Црна Гора и народ у њој нису урадили ништа ако се не лустрира свако ко је био члан ДПС.