За борачки додатак издвојено 49 милиона

Влада Републике Српске усвојила је данас Уредбу о борачком додатку, за чију исплату је за ову годину планирано 49.262.400 КМ. Овом уредбом уређују се услови и поступак за остваривање права на борачки додатак, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу. За исплату мјесечног и годишњег борачког додатка за ову годину планирано је […]

петак, јун 21, 2013 / 00:24

Влада Републике Српске усвојила је данас Уредбу о борачком додатку, за чију исплату је за ову годину планирано 49.262.400 КМ.

Овом уредбом уређују се услови и поступак за остваривање права на борачки додатак, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

За исплату мјесечног и годишњег борачког додатка за ову годину планирано је 49.262.400 КМ, а у наредном периоду средства за ове намјене планираће се у складу са процедуром израде и доношења буџета.

Влада је утврдила Приједлог документa оквирног буџета Српске за период 2014-2016. година, чија израда је прописана Законом о буџетском систему Српске.

Намјена овог документа је да постави оквир и горње границе ресурса, унутар којих би се требао припремати годишњи буџет.

"Овај документ даје макроекономске пројекције и пројекције буџетских средстава, те почетна буџетска ограничења буџетских корисника за сљедећу и наредне двије године", наводи се у саопштењу.

Циљ документа је да осигура бољу повезаност између приоритета буџетске потрошње према предложеним политикама Владе и начина на које она алоцира јавне ресурсе.

Влада Српске утврдила је и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о гробљима и погребној дјелатности с циљем уређења стања у овој области и креирања позитивне подлоге за рјешавање предметне материје у складу са историјским, вјерским, обичајним и другим традицијама овог подручја.

На сједници је донесена одлука о давању сагласности на Правилник о
условима и критеријумима за додјелу субвенција за подстицај и развој привреде у овој години.

Правилником се прописују услови и начин коришћења субвенција за подстицај и развој привреде, критеријуми за вредновање пријава привредних субјеката, начин утврђивања износа субвенција, контрола и извјештавање о намјенском кориштењу субвенција, као и потребна документација и обрасци.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Какве користи од овог „борачког додатка“?
  Какве користи за породицу и за опште добро, од неких 150 км, осим за трговце (по која врећа брашна и гајба пиве) и буџетлије кроз брз повратак тих средстава назад.

  Зашто нисте нпр. та средства провукли кроз неки закон, па да сваке године 3000 породица из ове популације добије бесповратно по 20.000км, за 10г то је 30.000 породица.

  Пошто се ради о најчеститијем и најздравијем дијелу становништва, мала је вероватноћа да би тај новац свака породица проћердала. Било би ту сијасет, обогаћених имања, малих фирмица, послова, запослених и нових радника (из квантитета излази квалитет)више свеопште задовољштине и слоге…

  Али не, ЖГАДИЈИ и ПАРАЗИТИМА је у интересу да се ова популација максимално уништи, није јој у интересу да ова популација у било ком смислу јача.
  ЖГАДИЈА и ПАРАЗИТИ имају комплекс од ове популације, боје их се, зато дајући јој на сламчицу,купује вријеме,постепено је слаби и убија.
  ЖГАДИЈА је умислила себи да је елита и да само њој припада право власништва и над народом и над државом,да она једино зна и може, а несвесна да припада ЖГАДИЈИ
  ЖГАДИЈА, воза новац по гепецима, износи га и расипа по бијелом свијету…јахте виле, станови, оргије…
  ЖГАДИЈА убија и „своју“ омладину… продајући је као бијело робље белосветском олошу, трошећи огромне паре на своје спортске клубове страних плаћеника, а своја дјеца умиру по стадионима, растурају домаће клубове, истерују своју дјецу на улицу, у кафане, на дрогу, алкохол, проституцију…уништава образовање, а плаћа „дресуру“ по будимпештанским борделима, како би ЖГАДИЈА имала подмладак и продужила „врсту“…

  На велику жалост један део и борачке популације, је свесно или несвесно „упао и прихватио“ програм ЖГАДИЈЕ.

  Појам ЖГАДИЈА:
  -„Неугледна друштвена скупина“
  – Popularan izraz među današnjom omladinom, označava fancy, prepotentne osobe, koje su umislile da su neko i nešto. Žive kod mame i tate koji ih izdržavaju, ne rade ništa, jure lažne ideale, tripuju da su bolji od drugih… Oblače se po poslednjoj modi, barem oni tako misle i više se bave tuđim životima nego svojim sopstvenim. Ova vrsta se jako namnožila zadnjih godina u zemlji Srbiji i ima veliku tendenciju širenja!

 2. Лоповски снсд додик режим је усавршио правило милошевићевог владања, прво су нам законима одузели сва борачка права, па нам онда на кашичицу дају по нешто од тих права! Као борачки додатак, а и тај додатак виси на језику милокраду додику, јер није једном рекао, ако се наљутим нећете га добити никако! Па нек ти га добија и то од тебе ћургуз јебо ти он матер!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *