За 218. годишњицу Првог српског устанка, министар Милуновић примио признање од Србије

Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Србије додијелио је "Велику плакету" министру рада и борачко-инвалидске заштите Душку Милуновићу, предсједнику Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске.

уторак, 15 фебруара, 2022 / 09:39

"Велика плакета" се додјељује   за изузетан допринос у развоју односа и заједничке сарадње Републике Српске и Србије и његовању традиције ослободилачких ратова српског народа на овим просторима.

У име министарке Дарије Кисић, предсједнице Одбора Србије, захвалницу министру Милуновићу уручио је државни секретар Миодраг Капор, који се захвалио Милуновићу на вишегодишњој плодној сарадњи у реализацији заједничких програмских активности оба одбора и ресорних министарстава.

"Прије тридест година као борац у рову, а данас на својој дужности, радили сте и радите предано за добробит нашег народа, за Републику Српску и за Србију, у заједничком интересу српства, као да нема Дрине ни границе" истакaо је Капор.

Министар Милуновић, захвалио се Одбору Србије и секретару Капору на значајном признању које му је додјељено, посебно јер "Велику плакету" прима од часног официра Капора, који је водио елитну јединицу Србије.

"Велика плакета" министру Милуновићу додјељена је у Вишеграду на обиљежавању 218. годишњице Првог српског устанка -Дана бораца Републике Српске, једног од пет значајних историјских догађаја који, у оквиру заједничке сарадње, организују и обиљежавају одбори Владе Србије и Српске за његовање традиције ослободилачких ратова српског народа.