Вулин се предомислио

Александар Вулин остаје на челу Владине Канцеларије за Косово и Метохију на захтјев Срба са сјевера Косова, потврђено је РТС-у тој канцеларији. Вулин је оставку на мјесто директора Канцеларије за Косово и Метохију поднио прије мјесец дана, након потписивања споразума о нормализацији односа Београда и Приштине, јер се није слагао са потписивањем тог споразума. Директор […]

среда, 22 маја, 2013 / 13:24

Александар Вулин остаје на челу Владине Канцеларије за Косово и Метохију на захтјев Срба са сјевера Косова, потврђено је РТС-у тој канцеларији.

Вулин је оставку на мјесто директора Канцеларије за Косово и Метохију поднио прије мјесец дана, након потписивања споразума о нормализацији односа Београда и Приштине, јер се није слагао са потписивањем тог споразума.

Директор Канцеларије је том приликом рекао да оставку подноси из два разлога. Први разлог је, према његовим ријечима, тај што је желио да покаже колико је важно да се пође путем који је предложио и својим коалиционим партнерима, а то је референдум, како би се постигло јединство народа.

Други разлог је најважнији, рекао је Вулин, а то је да је дао ријеч Србима са Косова и Метохије да ће споразум бити другачији.

Иначе, Вечерње новости су објавиле да је први потпредсједник Владе Александар Вучић разговарао је са Вулином о могућности да се врати на чело Канцеларије. Захтјев за Вулинов повратак потписало је 8.000 Срба из покрајине.0 КОМЕНТАРА