Вулин: Колиндин и Пленковићев режим је усташки!

Србија ће наставити да води политику мира, али често нема саговорника са друге стране, рекао је министар одбране Алексанадр Вулин.

субота, 5 августа, 2017 / 11:05
Он је навео да не може да разуме хрватску владу која каже да је "Олуја" била највећа и најзначајнија акција у историји.

"Чему се радују? Томе што је протерано 250.000 људи са својих огњишта и што је 2.000 људи убијено, од тога више од 1.000 су били људи старије од 65 година", рекао је Вулин гостујући на РТС-у.

Он каже да у Србији нико не разуме зашто хрватски режим стаје на страну пораженог усташког режуима.
"Режим који иде у Блајбург и носи венце на гроб стрељаним усташама, режим који се руга јасеновачким мученицима и ставља знак ‘за дом спремни’, од викара усташке војске покушава да направи свеца, од ‘Олује’ да направи хуманитарну операцију, то је усташки режим, режим који не можете да разумете", нагласио је Вулин.

Нигде на свету, додаје он, када долазите на стратиште стрељаним Србима, Јеврејима, Ромима не чека вас пар стотина усташа који говоре да "јаме нису биле довољно пуне" као у Јадовну.

"Хрватска влада је донела закон по коме ће свако дете у Хрватској морати бар једном да види Книн. Шта ће им показати? Празне дечје собе у које се српска деца нису вратила, гробље Срба које руше и затиру", каже министар.

Вулин напомиње да није лако у таквим околностима градити добросуседске односе, али да председник државе Александар Вучић води политику помирења, политику договора, мировну политику у региону.

"Ретко има саговорника са друге стране, али ми ћемо наставити да водимо мировну политику", нагласио је он.

Према његовим речима, нема објашњење да људи у 21. веку у Европи немају храбрости да склоне таблу у Јасеновцу на којој пише "за дом спремни".