Вулин: Још сазнајемо шта су Тадићеви договарали за Косово

Шеф Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да ће се убудуће чути глас Срба са Косова и Метохије. "До сада су Срби из јужне Покрајине били пуки посматрачи и то се више неће дешавати. Они имају право на свој глас и имаће га и директно и посредством Канцеларије", рекао је […]

понедељак, 6 августа, 2012 / 11:39

Шеф Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да ће се убудуће чути глас Срба са Косова и Метохије.

"До сада су Срби из јужне Покрајине били пуки посматрачи и то се више неће дешавати. Они имају право на свој глас и имаће га и директно и посредством Канцеларије", рекао је Вулин за Радио – телевизију Србије.

Вулин је нагласио да Косово никада неће бити самостално без воље Срба.

Он је навео да ће се о преговорима Београда и Приштине, чији се наставак очекује у септембру, одлучивати у Влади Србије и да ће предсједник Републике Томислав Николић уз "апсолутно учешће" имати главну ријеч у тој одлуци.

Вулин је рекао да у Србији треба постићи договор о томе да се "подразумева да је Косово Србија".

Он каже да представници новоформиране власти "још сазнају" садржину ранијих договора Београда и Приштине и објаснио како се још дешава да их "изненаде неки папири и нешто што је договорено".

"Србија је озбиљна држава и поштује своје потписе – постоје ствари за које мислимо да су могле другачије да се ураде и потпишу, али ми поштујемо печат Србије", рекао је Вулин.Оставите одговор