Вулин даје оставку незадовољан споразумом

Гостујући у емисији Упитник, Александар Вулин рекао да подноси оставку на мјесто директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију. Оставку подноси зато што је у Бриселу био против споразума и што је дао ријеч Србима на Косову и Метохији да ће споразум бити другачији. "Данас пред Србијом и народом, а сутра пред Владом, пред […]

среда, 24 априла, 2013 / 08:16

Гостујући у емисији Упитник, Александар Вулин рекао да подноси оставку на мјесто директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Оставку подноси зато што је у Бриселу био против споразума и што је дао ријеч Србима на Косову и Метохији да ће споразум бити другачији.

"Данас пред Србијом и народом, а сутра пред Владом, пред првим потпредседником Владе Александром Вучићем и пред премијером Ивицом Дачићем, морам да понесем оставку на место директора Канцеларије за Косово и Метохију", рекао је Вулин.

Вулин је навео да ће писмену оставку поднијети данас. "Александар Вучић је данас изјавио да ћу бити део тима који ће водити земљу. Нисам му рекао ни да, ни не. Али, мораћу да га разочарам, јер ћу рећи – не", рекао је Александар Вулин.

Истакао је да је у Бриселу био против споразума који су парафирали Београд и Приштина. "За мене је претешко да такав споразум носим Србима на Косово и Метохију", истакао је Вулин.

"Није логично да ако се залажете за нешто, а то не прође, кажете ‘нема везе није прошло", навео је Вулин и додао да оставку подноси из два разлога.

Први разлог је, према његовим ријечима, тај што је желио да покаже колико је важно да се пође путем који је предложио и својим коалиционим партнерима а то је референдум, како би се постигло јединство народа.