Вулин: Ако Еулекс оде, договори не важе

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас у Призрену да ни један споразум не важи ако нема извршне улоге Еулекса. Вулин је, реагујући на усвајање Резолуције о улози Еулекса у такозваној "Скупштини Косова", изјавио да Еулекс на Косово није дошао вољом Приштине, већ вољом Савета безбедности УН-а и Републике Србије […]

петак, 26 јула, 2013 / 14:27

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас у Призрену да ни један споразум не важи ако нема извршне улоге Еулекса.

Вулин је, реагујући на усвајање Резолуције о улози Еулекса у такозваној "Скупштини Косова", изјавио да Еулекс на Косово није дошао вољом Приштине, већ вољом Савета безбедности УН-а и Републике Србије и да са Косова може само тако и да оде.

Желим да упозорим и представнике "институција" у Приштини, али и међународну заједницу да смо ми врло озбиљни у свом ставу да ни један споразум не важи ако нема извршне улоге Еулекса. Померање и одлазак Еулекса би за нас значило да су споразуми ништавни и за нас би значило да они не могу да се спроведу, рекао је Вулин. Директор владине Канцеларије за КиМ, који је данас у Призрену у манастиру св. Архангела присуствовао прослави манастирске славе, нагласио је да Србија "Косово" не признаје због чега Еулекс мора да постоји у покрајини.

"Скупштина Косова" усвојила је Резолуцију о улози Еулекса на Косову, којом је затражила да се мандат не продужава, јер су незадовољни истрагама те мисије.

Европска унија је одлучила да Еулекс има мандат на Косову до јуна 2014. године са могућношћу наставка мисије.0 КОМЕНТАРА