"Вукови ластари" окупили пјеснике

У Лозници је одржана међународна књижевна манифестација "Вукови ластари" на којој су уручене награде најуспјешнијим пјесницима. Прва награда за пјесму "Како се пишу уснуле пјесме" припала је Бориславу Благојевићу из Ћуприје, друга Љубомиру Вујовићу из Београда за пјесму "Догодине на Газиместану", а трећа Војиславу Кнежевићу из Бачког Доброг Поља за пјесму "Јасеновац, бројеви". Прву награду […]

среда, 9 новембра, 2011 / 13:45

У Лозници је одржана међународна књижевна манифестација "Вукови ластари" на којој су уручене награде најуспјешнијим пјесницима.

Прва награда за пјесму "Како се пишу уснуле пјесме" припала је Бориславу Благојевићу из Ћуприје, друга Љубомиру Вујовићу из Београда за пјесму "Догодине на Газиместану", а трећа Војиславу Кнежевићу из Бачког Доброг Поља за пјесму "Јасеновац, бројеви".

Прву награду за циклус пјесама "Ако желиш бити сит, не смијеш бити гладан" добио је Драган Недимовић из Београда.

На конкурс, расписан у октобру, стигло је више од 200 радова аутора из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Њемачке и Јапана.

Манифестација "Вукови ластари" одржава се сваке године почетком новембра у част реформатора српског језика Вука Стефановића Караџића који је рођен у Тршићу, код Лознице.