Вукота: СИПА и Тужилаштво се провриједнили, хапшење Атифа шанса за правду

Предсједник Српске демократске странке и кандидат за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица поздравио је хапшење и привођење правди команданта „Петог корпуса“ Армије БиХ Атифа Дудаковића.

петак, 27 априла, 2018 / 19:16

„То је доказ да када институције раде свој посао стручно, професионално и одговорно, упркос политици и политичким притисцима, постоји једна велика шанса за правду у земљи у којој живимо“, поручио је Говедарица.

Говедарица је одао признање директору Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и његовим сарадницима, као и поступајућем тужиоцу, који су, како је рекао, јако пуно урадили на прикупљању доказног материјала када је у питању Атиф Дудаковић.

„Са друге стране, примјећујем да до сада СИПА није нешто значајно радила, па се поставља питање зашто у неком времену које је иза нас СИПА и Тужилаштво БиХ нису радиле један одговоран посао, као што то раде данас“, наглашава Говедарица.

Он сматра да хапшење Атифа Дудаковића треба да поздрави сваки добронамјеран човјек који живи у овој земљи и који вјерује у истинско помирење вјерујући, како каже, да кажњавању злочина можемо да изградимо један апсолутно мирнодобски амбијент који заслужује ова земља и њихови грађани.

„Очекујем у наредном периоду да ће правосудне институције одрадити професионално и одговорно посао и да ће од стране Суда БиХ бити подигнута и прихваћена оптужница против Атифа Дудаковића“, закључио је предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица.1 КОМЕНТАР

  1. Trebao mu je neko reći da će suđenje biti obično drkanje kurca i naroda.
    Ako ga pravosnažno osude uzeću državljanstvo Srbije, neću da budem genocidaš. Kod nas se sve presude izriču „pojedincu“ a imaju kolektivne posledice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *