Вукота из Гацка: Не побјеђујемо да би се светили

Кандидат Савеза за побједу за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица рекао је вечерас у Гацку да вјерује у искрене промјене које ће поништити досадашње ружно понашање политичких странака према институцијама Српске и према народу.

четвртак, септембар 13, 2018 / 15:11

– Не побјеђујемо да бисмо се некоме светили. Желимо да промијенимо Републику Српску и да заједно са народом стварамо бољу Републику Српску. Желимо да се измиримо и да не живимо у времену подјела. Желимо да идемо заједно ка извјесној будућности – казао је Говедарица.

Кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић истиче да вечерашњи скуп у Гацку показује да се у Српској пробудила огромна енергија и да то значи да људи вјерују у оно што лидери СзП говоре.

– А ми говоримо да је могуће направити љепшу и бољу Републику Српску. То ће бити Република Српска у којој ће просвјетни радници имати бољи стандард, у којој ће љекари имати боље услове, у којој ће пацијенти имати већу пажњу. Могуће је направити Републику Српску која ће бити далеко срећнија него што је данас – истакао је Иванић.

Носилац листе Српске демократске странке за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 3 Мирко Шаровић рекао је да је Гацко кућа оснивача Српске демократске странке и Републике Српске.

– Послије толико година Гацко ће имати и предсједника Републике Српске. Увјерен сам у то. Херцеговина је то заслужила. Након избора ћемо промијенити и Херцеговину и остале дијелове Републике Српске – поручио је Шаровић.

Кандидат СДС-а за посланика у Народној скупштина Републике Српске Бојана Петковић тврди да је циљ њене борбе да дође до промјена у Републици Српској. Она истиче да жели да се бори за економски стабилну Српску у којој ће млади људи остајати и неће бјежати у земље Запада.

– Мој приоритет је останак младих у Српској и да се здравствени систем промијени и да побиједи Вукота Говедарица. Ако побиједим, залагаћу се да млади остану. Требају нам нова радна мјеста – казала је кандидат СДС-а за посланика у Народној скупштини Српске Христина Јањић.

Кандидат ПДП-а за посланика у Народној скупштини Српске Радоица Антуновић упитао је колико је народног – нашег новца до сада потрошено на сумњиве тендере, куповине без покрића и колико је отишло у приватне џепове?

„Нова власт, након октобарских избора, односиће се домаћински према нашем новцу и прије свега знаћемо како је потрошен. Јер, Програмом обнове Републике Српске, а након формирања нове власти законски ће бити регулисано да свако трошење више од 1000 КМ мора бити јавно објављено. Неће се више нико бахатити на наш рачун! А прије свега, да би се то десило, морамо подржати нашег Вукоту! Нашег суграђанина и пријатеља. А заједно с њим, часног и мудрог Младена Иванића“, рекао је Антуновић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *