17:26 Важан јубилеј: Прије 60 година први човјек у свемиру је постао онај који је писао ћирилицом17:02 Деманти градоначелника Приједора: СДС је извукао моје ријечи из контекста, неће ме посвађати са борцима ВРС16:17 Песков: Кијев мора поштовати обавезе из споразума у Минску15:45 Златна грозница тресе Источну Европу15:37 Борба против пандемије створила четрдесет нових милијардера15:22 Акције Алибабе порасле шест одсто у Њујорку након казне у Кини15:15 Зора Видовић присутна на прозивци ММФ за југоисточну Европу15:07 Џафи честита почетак Рамазана, Фронтал се придружује - он муслиманима малим словом, ми и онима што се пишу великим15:01 Новаковић-Бурсаћ: Тужилаштво БиХ ради политички задатак: Формирају предмет због обиљежавања Дана руских добровољаца, а ни један за злочине муџахедина14:51 Мира Пекић о економији у Дејтонки: Расту само задужења - дуг досегао 12 милијарди

Вукосавље: Прикључите нас Модричи, а не турском свијету

Срби са подручја општине Вукосавље искористиће све законске могућности да спријече прикључење Заједници општина турског свијета, у чије чланство је ову општину пријавио начелник Елвир Хаџиомеровић (СДА), закључено је на скупу грађана МЗ Вукосавље. Предсједник Савјета МЗ Вукосавље Драго Божић рекао је да ће најављено прикључење Заједници општина турског свијета спријечити свим средствима, укључујући петицију […]

недеља, 22 марта, 2015 / 18:14

Срби са подручја општине Вукосавље искористиће све законске могућности да спријече прикључење Заједници општина турског свијета, у чије чланство је ову општину пријавио начелник Елвир Хаџиомеровић (СДА), закључено је на скупу грађана МЗ Вукосавље.

Предсједник Савјета МЗ Вукосавље Драго Божић рекао је да ће најављено прикључење Заједници општина турског свијета спријечити свим средствима, укључујући петицију за прикључење општине Вукосавље општини Модрича.

Члан Главног одобра СНСД-а Борислав Ракић рекао је да ова странка чека званично изјашњење Хаџиомеровића на сједници Скупштине општине, те потврдио да ће одборници СП-а, СДС-а, ДНС-а и СНСД-а /који чине опозицију у Вукосављу/ бити против, а очекује исти став ПДП-а који је на власти у Вукосављу.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Вукосавље Дејан Јовић потврдио је да одборници нису имали информацију о намјерама Хаџиомеровића, најавивши да ће на наредној сједници скупштине општине пренијети незадовољство Срба из МЗ Вукосавље са захтјевом да оваква непромишљена активност начелника општине буде заустављена. Истакао је да је могуће реаговање грађана и на други начин, као што је захтјев за прикључење Модричи.

Збор на којем се окупило стотињак мјештана МЗ Вукосавље, која је насељена избјегличким становништвом, протекао је мирно.

Вукосавље је, уз Добој, друга локална заједница из Републике Српске која је приступила Заједници општина турског свијета. Приступницу су потписале исти дан, 23. фебруара у Истанбулу.

Осим ових локалних заједница из Републике Српске, сертификат о чланству потписале су крајем фебруара у Истанбулу и општине из ФБиХ – Добој-Исток, Нови Град Сарајево, Стари Град Сарајево, Травник, Високо и Фојница.

Према информацијама са сајта Заједнице општина турског свијета, од раније чланови су и Тузла, Илијаш, Горажде и Зеница. Готово сви начелници, осим градоначелника Добоја Обрена Петровића, чланови су СДА.

У чланству Заједнице општина турског свијета има неколико стотина општина, између осталих, из Азербејџана, Киргистана, Турске, Кипра, Косова, Македоније, као и двије општине из Србије.Оставите одговор