Вукановић похвалио Луку Петровића због повеље генералу Грубачу

Одлука скупштине града Требиња да Повељу града Требиња додијели генералу Радовану Грубачу, ратном команданту Херцеговачког корпуса, и привреднику Душану Васиљевићу, веома је добар и сваке похвале вриједан потез новог градоначелника и градских власти.

уторак, јануар 3, 2017 / 19:39

Одлука скупштине града Требиња да Повељу града Требиња додијели генералу Радовану Грубачу, ратном команданту Херцеговачког корпуса, и привреднику Душану Васиљевићу, веома је добар и сваке похвале вриједан потез новог градоначелника и градских власти.

Генерал Грубач је истински херој који је у најтежим временима, маја 1992. године у јеку агресије Хрватске војске и ХВО-а на простор од Требиња до Мостара и долине Неретве, дошао из Београда у родну Херцеговину, стао на чело тек формираног Херцеговачког корпуса и четири године успјешно командовао одбраном источне Херцеговине.

Нажалост након рата генерал Грубач је неправедно био заборављен и запостављен, Херцеговци нису цијелинили његове велике заслуге и допринос одбрани Херцеговине и стварању Републике Српске, и зато је Повеља града само мали знак захвалности којим се симболично исправља велика неправда.

Годинама сам писао о тешкој неправди која је причињена генералу Радовану Грубачу, пуковнику Радославу Зубцу и бројним другим официрима и војницима Херцеговачког корпуса и Војске Републике Српске који су неправедно заборављени, маргинализовани и запостављени након завршетка Отаџбинског рата.

Неке се неправде тешко могу исправити, али сматрам да Петровић и нова администрација не само дјелимично већ у потпуности требају преузети ово поглавље из мог Програма и куповином мањег једнособног или двособног стана генералу Грубачу и пуковнику Зубцу трајно ријешити стамбено питање високим официрима Војске Републике Српске.

Такође, град Требиње као центар регије, и Заједница општина и градова источне Херцеговине из свог буџета, требали би донијети Одлуку о издвајању мањих новчаних средстава, око 700 марака мјесечно, за генерала Грубача као знак поштовања и захвалности за велики допринос одбрани Херцеговине у најтежим временима.

Генерал Радован Грубач је изразито частан, поштен, храбар и способан српски официр који је доживио судбину многих својих претходника, од војводе Мишића, Бојовића до Милунке Савић, и крајње је вријеме да град Требиње и цијела Херцеговина скромним гестовима пажње исправде неправду која му је причињена у протеклих 20 година.

Такође морам јавно да похвалим и изразим лично одушевљење и задовољство што је за начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту именован Петар Влатковић, такође изразито частан, поштен и храбар српски војник и интелектуалац. Још као дјечак слушао сам приче од старијих рођака и комшија о храбрости Пера Влатковића званог „Витез“, и апсолутно сам увјерен да ће Перо Витез Влатковић бити најбољи и најуспјешнији начелник у Лукиној администрацији.

Сваки привредник који дође у Требиње треба да буде награђен, а много више од Повеље Града заслужио је велики и прави бизнисмен Душан Васиљевић, који је уз Родољуба Драшковића најважнији инвеститор који је дошао у Требиње и Херцеговину након Отаџбинског рата. 

 0 КОМЕНТАРА

 1. Да се не мијења један од три ВВВ?
  Сумњам, али није искључено, ово писање наводи на гласине да му је гузица добила новог газду.
  Не би му било први пут,неки кажу да би му ово био четврти-први газда.
  Вјерујем, најбољи и најзахвланији.
  Говно од човјека може промијенити начин писања, али не може агрегатно стање, пролив, остаје пролив.
  Чуј ти пичкице, ти да предлажеш 700 марака команданту, уста те јеб*м шкрбава, што рече Савићевић.
  Толико минимално у Републици Српској треба да има свака баба пензију, без обзира који је посао обављала, јебем те уста глупа.

 2. @Апостроф кретенчино јеби нешто код куће а мање сери по порталима јадниче.

  Вукановић само покушава да докаже да може да буде објективан, већ раније је писао да лука преузима његове идеје из кампње 2012.године.

 3. МР.МОЈО

  Не смета ти кад подкачим Васића и Васковића, али кад Вукановића, онда боли гуза, ааааааааааа?
  Што се тиче преузимања идеја?
  Није битно чија је идеја,мислим добра, него да је важно да је неко реализује.
  Српска је пуна позитивних идеја, али народ продаје гласове оним што су их уништили, зато и кажем да је добро да било ко добру идеју претвори у дјело.
  Вукановић је имао прилику 2014 године да се удружи са честитим људима из опозиције,био би посланик, можда би он данас био Лука?
  Блесиметар се занио,није хтио да његов рејтинг неко квари, сад нека пуши по Сарајеву „нашим док су на власти“, онда нека пређе код неког осуњећеног, или неког Теда, или Џона, свеједно, све мој, до МР. МОЈИМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *