Вујановић и Радојичић: Заједничке оцјене двојице Црногораца

БАЊА ЛУКА – Успостављање свестраних политичких, економских и других веза у региону предуслов је даље стабилизације и неопходан корак на путу европских интеграција на коме се налазе све земље региона – заједнички су данас оцијенили у Бањој Луци предсједник НСРС Игор Радојичић и предсједник Црне Горе Филип Вујановић. Позитивним је оцијењена сарадња парламената РС и […]

понедељак, мај 31, 2010 / 11:00

БАЊА ЛУКА – Успостављање свестраних политичких, економских и других веза у региону предуслов је даље стабилизације и неопходан корак на путу европских интеграција на коме се налазе све земље региона – заједнички су данас оцијенили у Бањој Луци предсједник НСРС Игор Радојичић и предсједник Црне Горе Филип Вујановић.

Позитивним је оцијењена сарадња парламената РС и Црне Горе, која се одвија континуирано на највишем нивоу уз веома добре резултате у законодавној и контролној активности у оба парламента, наведено је у саопштењу из Кабинета предсједника Народне скупштине РС.

Радојичић и Вујановић заједнички су поздравили низ иницијатива за побољшање регионалних односа у којима Подгорица и Бања Лука активно учествују, те размијенили мишљења о ситуацији у региону и билатералним односима између РС и БиХ и Црне Горе.

Подржане су иницијативе за проширење сарадње у другим областима, као што су здравство, култура и заједничко рјешавање појединих инфраструктурних и енергетских пројеката.

Вујановић се састао са чланом Предсједништва БиХ Небојшом Радмановићем, а очекује се састанак са предсједником РС Рајком Кузмановићем и премијером Милорадом Додиком.

Вујановић је синоћ присуствовао радној вечери, коју је поводом посјете хрватског предсједника Иве Јосиповића Српској, организовао Радмановић, а током дана имао је и радни ручак са српским чланом Предсједништва БиХ.

Предсједник Црне Горе рекао је јуче новинарима да су односи Црне Горе и РС отворени, срдачни и пријатељски и да постоје велике могућности за проширивање економске сарадње.

Вујановић је рекао да Подгорица има добру и политички садржајну комуникација са Бањом Луком и Сарајевом, те да постоји могућност и продубљивања економске сарадње.

Црногорски предсједник је у суботу у Сарајеву учествовао на свечаној сесији поводом 10 година од оснивања Игманске иницијативе, коалиције невладиних организација из земаља региона.

На скупу под називом "Биланс односа у региону – билатерални односи и регионална сарадања", осим Вујановића учествовали су чланови Предсједништва БиХ, те предсједници Србије Борис Тадић и Хрватске Иво Јосиповић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *