Вучуревић: Влада опструише Требиње!

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић оптужио је Владу Републике Српске и "Електропривреду" да опструишу овај град. Вучуревић тврди да јавна предузећа која послују у саставу Електропривреде Републике Српске у Требињу опструишу финансирање спортских, културних и других садржаја, која су финансирала деценијама уназад. "Први одговор на такво понашање Владе и електроенергетског сектора биће резолуција Скупштине града којом […]

уторак, 2 априла, 2013 / 06:26

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић оптужио је Владу Републике Српске и "Електропривреду" да опструишу овај град.

Вучуревић тврди да јавна предузећа која послују у саставу Електропривреде Републике Српске у Требињу опструишу финансирање спортских, културних и других садржаја, која су финансирала деценијама уназад.

"Први одговор на такво понашање Владе и електроенергетског сектора биће резолуција Скупштине града којом ће бити затражено редефинисање односа Требиња и Електропривреде", рекао је он.

Додаје да је желио да разговара и са министром просвјете и културе Републике Српске Гораном Мутабџијом, који је био у радној посјети образовним установама из овог града, али, како каже, министар није нашао за сходно да посјети градску администрацију.
Мутабџија је на Вучуревићеве оптужбе одговорио да до састанка није дошло само због раније преузетих обавеза и чињенице да је морао, одмах након посјете школама, да се врати у Бањалуку.

"Ово је био протоколарни сусрет са представницима институција, а након тога долазимо да се упознамо са конкретним проблемима и да разговарамо са представницима градске власти", нагласио је Мутабџија, додавши да ће ускоро опет посјетити Требиње и разговорати с градоначелником.

Требиње је, истакао је министар, једини град у Херцеговини и заслужује пажњу Владе Републике Српске.