Вучић заврнуо руку српској листи на Космету

Мало је блесаво да предсједник једне земље (Србије) убјеђује посланике на дијелу насилно отргнуте територије, да гласају за демаркацију границе између нелегалне власти (Приштина) и друге државе која ту власт признаје (Црна Гора)

четвртак, фебруар 22, 2018 / 10:41

Послије великог међународног притиска да гласа за демаркацију граничне линије са Црном Гором, Српска листа одлучила да подржи и гласа за усвајање Закона о ратификацији демаркације са Црном Гором, јавила је данас приштинска ТВ Клан Косова.

Представници Српске листе су се јуче, како сазнаје та ТВ станица, састали са предсједником Србије Александром Вучићем који је покушавао да убиједи посланике Српске листе да подрже ратификацију демаркације.

Српска листа је, како наводи та ТВ, као „противуслугу“ затражила од међународних званичника и коалиционих партнера гаранције да ће Косово бити конструктивно у односу на дијалог са Србијом у остваривању споразума који су постигнути у Бриселу, са посебним акцентом за Заједницу српским општина.

Уколико Српска листа буде подржала ратификацију демаркације, онда ће Скупштина Косова данас имати 88 гласа за и на тај начин би се ријешило питање које је предуслов за процес либерализације виза за грађане Косова.2 КОМЕНТАРА

  1. Шта је ту ненормално, па то је демаркација Србије са ЦГ, а не Србије са Косметом?
    Са монтенегринима треба трослојну бодљикаву жицу ударити док се не врате своме роду(ово је ненормално, ал ет’)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *