Вучић Вулину: Па гдје баш нађе тетку?

Предсједник Србије, Александар Вучић позвао је надлежне да испитају случај куповине стана министра одбране Александра Вулина.

субота, 4 новембра, 2017 / 22:29

Вулин је раније рекао да је новац за стан позајмио од тетке из Канаде.

"За мене је то било врло тешко и рекао сам му, и лично сам га критиковао због начина и не знајући сву суштину. Рекох, гдје си баш нашао тетку?”, рекао је Вучић у "Инсајдер дебати", алудирајући да је некадашњи министар финансија Божидар Ђелић говорио како је живио на теткином каучу.

"Значи, ни ви не вјерујете у ту причу?”, питала је новинарка Бранкица Станковић.

"Ја вам говорим како је текао мој и његов разговор. Он ми је рекао: "Вјеровали или не, рекао сам истину" Ја сам рекао: "Је л’ можеш да ми објасниш кад се то догодило?" А онда ми је он рекао: Па то је било прије него што смо ушли у власт”, препричава Вучић.

"Питао сам га зашто није искористио аргумент да се то десило прије него што је ушао у власт. Веома је важно што је то било прије него што је био на власти. Ја имам повјерење у њега да ништа није украо, а надлежне институције молим да ураде свој посао", рекао је Вучић.

На констатацију да то да ли је био на власти нема никакве везе са кривичном одговорношћу и упитан да ли зна Агенција за борбу против корупције сматра да је посао за уградњу видео надзора у Звечану сумњив посао, а да је додијељен док је Вулин био на челу Канцеларије за Косово, Вучић каже да је то први пут чуо од уреднице Инсајдера.