Вучић: Ускоро нови предмети у борби против криминала и корупције

Први потпредседник владе задужен за борбу против организованог криминала и корупције Александар Вучић најавио је данас да ће у склопу борбе против корупције, наредних дана, јавности у Србији бити предочени нови предмети, додајући да је у многим локалним самоуправама било незаконитих радњи. „То је дуготрајан процес, али ће јавност о њима чути током наредних дана, […]

уторак, октобар 16, 2012 / 07:19

Први потпредседник владе задужен за борбу против организованог криминала и корупције Александар Вучић најавио је данас да ће у склопу борбе против корупције, наредних дана, јавности у Србији бити предочени нови предмети, додајући да је у многим локалним самоуправама било незаконитих радњи.

„То је дуготрајан процес, али ће јавност о њима чути током наредних дана, колико већ сутра”, рекао је Вучић новинарима после разговора са пакистаним министром одбране Саидом Наведом Камаром.

На питање новинара да ли ће се ти предмети односити и на локалне самоуправе у којима је на власти СНС, Вучић је рекао да ће сви одговарати где год тужиоци нађу противправне радње, додајући да ће поступци бити спроведени против локалних самоуправа у којима је на власти ДС само у случају да против њих постоје докази, а не на основу писања медија.

На питање новинара да ли има помака у предмету „Нуба инвест” Вучић је одговорио да је то ствар тужиоца.

„То је ствар тужиоца. Ако ме питате да ли неко из државних органа има неких нових идеја о процени штете, што би можда могло да наведе тужиоца да промени став, има, али то је ствар тужиоца”, рекао је Вучић.

Вучић: Нико не планира да Србију води супротно од ЕУ

Александар Вучић је изјавио данас да је циљ Владе Србије да што пре добије датум за почетак преговора и да истовремено очува национални интегритет и суверенитет.

„Не мислим да било ко планира да Србију води супротно од Европске уније, нити је то реално”, изјавио је Вучић, одговарајући на питање новинара да прокоментарише изјаву премијера Србије Ивице Дачића у Драгинцу.

Вучић је додао да је јутрос разговарао са премијером који му је објаснио да је имао другачију намеру од оне коју су пренели медији.

На питање да ли сматра да ЕУ отежава пут Србији за прикључење, одговорио је да је неопходно имати у виду ситуацију у земљама Европе, попут предстојећих избора у Немачкој.

„Када крене код њих кампања, неће им пасти на памет да се баве Србијом.Такође, наше је да морамо да урадимо све што је потребно и неопходно да датум добијемо што пре. Наш календар мора да буде густ и морамо да урадимо оне ствари које јесу наше обавезе, а то није само питање Косова већ и борба против корупције и криминала”, изјавио је Вучић.

Он је додао да очекује подршку од ЕУ, да је потребно урадити много тога у правосудном систему и другим сферама друштвеног живота.

„Ако будемо улазили у то да ли они нама отежавају или не, плашим се да ћемо увек наћи довољно разлога за љутњу. Ми не можемо да утичемо на ставове Немачке, али сам срећан што се услов који се спомињао пре два месеца више не спомиње.То нам показује да је разговорима могуће урадити нешто за нашу земљу”, рекао је Вучић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *