Вучић: Учествоваћемо у Влади са својим циљевима

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да ће ова партија учествовати у Влади Србије уколико буде могла да доноси важне одлуке и мијења Србију, те да СНС без својих циљева и програма неће ни ући у владу. Вучић је на сједници Главног одбора странке истакао да формирање владе није завршено док то у […]

недеља, 1 јула, 2012 / 15:41

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да ће ова партија учествовати у Влади Србије уколико буде могла да доноси важне одлуке и мијења Србију, те да СНС без својих циљева и програма неће ни ући у владу.

Вучић је на сједници Главног одбора странке истакао да формирање владе није завршено док то у парламенту не буде изгласано и да увијек постоји могућност да се већина створи на некој другој страни.

Он је рекао да су кључни циљеви за СНС-а побољшање животног стандарда грађана, добијање датума за почетак преговора о уласку у ЕУ, борба против корупције и криминала, испитивање сумњивих приватизација и економске реформе које ће бити тешке и болне, али земљу морају да извуку из кризе.

Вучић је истакао да ће политика нове владе, у којој би учествовала СНС, бити непризнавање независности Косова, што неће бити лако и једноставно, јер се претходна влада обавезала да испуни одређене ствари, а посао нове вледе ће бити да те ствари примијени.

“Оно што није урађено остаје на нама да разговарамо и проналазимо најбоље решење у интересу грађана Косова и Србије", рекао је Вучић.

У току је сједница Главног одбор СНС-а на којој се одлучује о њеном учешћу у влади Србије. О формирању владе постоји начелан договор са коалицијом СПС-ПУПС-ЈС, чији лидер Ивица Дачић је мандатар, те са Уједињеним регионима Србије Млађана ДинкићаОставите одговор