Вучић: Србија ће постати европски Пакистан за Кину

Премијер Александар Вучић поручио је да ће Србија наставити да развија стратешко савезништво у свим областима са Кином.

четвртак, октобар 6, 2016 / 10:57

Премијер Александар Вучић поручио је да ће Србија наставити да развија стратешко савезништво у свим областима са Кином.

Премијер је истакао и да ће односи са том земљом бити постављени на степеник више.

Вучић је на презентацији пројекта модернизације српског система телекомуникације, који реализују компаније Телеком Србија и Хуавеј, рекао да Кина није само искрени пријатељ Србије, већ и стратешки партнер.

"Ово је после Железаре у Смедереву нови почетак сарадње", рекао је Вучић и додао да ће већ следеће недеље у Србију доћи компаније заинтересоване за сточарску производњу, хемијски комплекс, рударство.

Много тога је пред Кином и Србијом, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је инвестиција Телекома, који је уложио 150 милиона евра, и кинеске компаније веома важна за грађане Србије, јер ће фиксна телефонија бити драматично боља.

Важно је, наводи, што ће Телеком бити конкурентан и у земљи и у региону.

Наводећи да је Хуавеј један од лидера у свијету, Вучић је рекао да уз знање те компаније Србија може да достигне "висине" у региону.

"Овде није реч само о опреми, већ и о извођењу радова, што значи да ће велики број наших људи бити запослен", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће сарадња Кине и Србије објема земљама донијети много.

С тим у вези је најавио да ће на предстојећем састанку „16+1“ у Риги највећи број уговора потписати Србија, која ће бити нека врста примјера за све земље у региону.

Вучић је казао да му се чини, као што је рекао кинески амбасадор Ли Манћанг, да би Србија могла постати европски Пакистан за Кину.

Са српске стране, како је додао, постоји добра жеља, као и лојалност у односима са Кином, коју доживљамамо као великог савезника и пријатеља.

Грађани, према његовим ријечима, од те сарадње могу имати само велику корист, која се огледа и у економији, јер ће то осетити директно у својим новчаницима. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *