Вучић се хвали: 1,161 милијарди евра страних инвестиција у првих пет мјесеци

Предсједник Србије Александар Вучић, који је присуствовао полагању камена темељца за фабрику њемачке компаније "Форверк" у Прељини, код Чачка, рекао је да Србија у првих пет мјесеци ове године има 1,161 милијарди евра директних страних инвестиција.

среда, 25 јула, 2018 / 16:38

Вучић је истакао да је то 15,8 одсто више од најуспјешније прошле године и изразио наду да ће такав тренд бити настављен.

Он је на свечаности у Прељини рекао да у Чачку у посљедњих 45 година није било таквог производног погона и такве директне стране инвестиције, која ће направити погон на шест хектара и запослити више од хиљаду радника на производњи резервних дијелова за аутомобилску индустрију.

Вучић је нагласио да власт Србије ни дана не касни са подстицајима, све кредитне обавезе исплаћује у дан и има суфицит трећу годину за редом, пренијели су београдски медији.

"То никада у Србији није било и наставићемо тако само ако будемо могли да имамо више инвестиција. Србија је и прошле године привукла највећи број директних страних инвестиција, више од свих земаља укупно на западном Балкану", истакао је Вучић.

Он је додао да се отварањем фабрика враћају у живот српски градови и враћа самопоштовање и вјера да људи не одлазе из земље.

Вучић је рекао да страни инвеститори не треба да се плаше изјава неких опозиционих политичара који најављују да ће их отјерати када дођу на власт, јер се, како је навео, то никада неће десити, зато што народ за њих не гласа и не могу побиједити на изборима.

Компанија "Форверк ауто-тек" ће у индустријској зони у Прељини направити погон на шест хектара и запослити раднике на производњи резервних дијелова за аутомобилску индустрију.

Инвестиција је вриједна око 50 милиона евра.Оставите одговор