Вучић: Мишковић министрима исплаћивао мјесечно до 50 хиљада евра!

Први потпредсједник Владе Александар Вучић изјавио је данас да постоје сазнања да је власник "Делта холдинга” Мирослав Мишковић исплаћивао 30 до 50 хиљада евра мјесечно појединим министрима. Вучић је на конференцији за новинаре у влади рекао да је било много политичара који су нескривено и не двоумећи се били на страни Мишковића, а не на […]

петак, 14 децембра, 2012 / 21:03

Први потпредсједник Владе Александар Вучић изјавио је данас да постоје сазнања да је власник "Делта холдинга” Мирослав Мишковић исплаћивао 30 до 50 хиљада евра мјесечно појединим министрима.

Вучић је на конференцији за новинаре у влади рекао да је било много политичара који су нескривено и не двоумећи се били на страни Мишковића, а не на страни државе и да се о томе воде одређене истражне радње.

Он је истакао да не жели да коментарише одлуке суда у вези са Мишковићем, да не истиче ни задовољство, ни незадовољство јер је на тужилаштву и суду да раде свој посао.

„Уверен сам да ће да га раде на одговоран начин”, нагласио је Вучић.

На питање да ли има информација и да ли очекује да ће истрага у вези са Мишковићем довести и до неких политичара први потпредсједник Владе је нагласио да постоји више предмета гдје се воде истраге и поновио да је јасно да у Србији нема заштићених.

„Воде се одређене истражне радње, када буде довољно података тужилаштво ће покренути поступке”, нагласио је Вучић.

Он је такође рекао да постоје сазнања и да је Мишковић исплаћивао 30 до 50 хиљада евра мјесечно појединим министрима али да „поред сазнања потребно је да имамо и доказе”.

Вучић је нагласио да он има више сазнања које би јавност интересовала али да нико у штампи нема праву информацију.

У данашњој штампи објављено је да је Мишковић на платном списку имао и поједине министре као и да је неименовани функционер СПС обећао Мишковићу да неће бити ухапшен.

Нови закон о јавним набавкама до краја године

Потпредсједник Владе Србије Александар Вучић најавио је данас да ће нови закон о јавнм набавкама најкасније сутра бити послат у скупшинску процедуру и усвојен до краја године.

Вучић је новинарима у Влади Србије рекао да би тај законски приједлог требало да стигне у скупштинску процедуру, ако не данас, онда већ сутра.

Према његовим ријечима, то је системски закон који би требало да омогући уштеде у јавним набавкама од неклолико стотина милиона евра годишње, обезбједи повољнији пословни амбијент за инвеститоре и уштеде средстава пореских обвезника.

Вучић је додао да ће доношењем тог акта Србија показати да је инсититуционално уређена земља, која ће економски моћи да напредује.