Вучић: Избори 25. априла

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да ће Влада у року од два дана предсједнику Републике /Томиславу Николићу/ поднијети приједлог за расписивање ванредних парламентарних избора и да ће избори највјероватније бити 24. априла. Вучић је оцијенио да ће избори бити референдум о томе хоће ли Србија 2020. бити модерна европска земља, односно хоће ли […]

уторак, 1 марта, 2016 / 21:56

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да ће Влада у року од два дана предсједнику Републике /Томиславу Николићу/ поднијети приједлог за расписивање ванредних парламентарних избора и да ће избори највјероватније бити 24. априла.

Вучић је оцијенио да ће избори бити референдум о томе хоће ли Србија 2020. бити модерна европска земља, односно хоће ли будућност или прошлост.

Он је за РТС рекао да Србија мора да буде уједињена.

"Суштина је да за четири године постигнемо европски стандард", навео је премијер Србије.

Вучић је истакао да му не пада на памет сарадња са десничарским странкама које неће у НАТО, нити са онима с друге стране који ће тражити санкције Русији.

Одговарајући на питање да ли ће СНС ићи у постизборну коалицију са СПС-ом, Вучић је рекао да ће видјети какви ће бити резултати и да напредњацима социјалисти нису били потребни ни у овој Влади, али да је он желио да сарађује са њима.

Вучић је истакао да 22 мјесеца, колико је он премијер, није био лак период, али да је Србија стабилизована.

Он је рекао да је сада Влада у периоду када постоје три кључна питања, од којих је прво "како напријед и куда даље".

Према његовим ријечима, друго питање је "шта је циљ у наредном периоду и може ли да се оствари", а треће је сагледавање политичке сцене.