Вучић: Идемо на изборе

Лидер СНС и премијер Србије Александар Вучић одлучио је на сједници Главног одбора СНС да се иде на ванредне парламентарне изборе. “Идемо на изборе, идемо у побједу”, рекао је Вучић, након чега је добио дугачак аплауз чланова странке. „Не желим да угрозим будућност Србије, трошкови ће бити никакви или мањи него икада, а ја ћу […]

недеља, 17 јануара, 2016 / 14:10

Лидер СНС и премијер Србије Александар Вучић одлучио је на сједници Главног одбора СНС да се иде на ванредне парламентарне изборе.

“Идемо на изборе, идемо у побједу”, рекао је Вучић, након чега је добио дугачак аплауз чланова странке.

„Не желим да угрозим будућност Србије, трошкови ће бити никакви или мањи него икада, а ја ћу радити у Влади као и до сада док народ на изборима не одлучи“, додао је он.

Како каже, „хоћу да се разликујемо од њих“.

„Када противници кажу да желе да се ствари мијењају наша је обавеза да пустимо народ да одлучи“, навео је премијер, истичући да је то револуционарна одлука у односу на оне који су прије власт држали „са обје руке“.

Након тога, Вучић је истакао да „се никада нисмо плашили воље народа“.

„Данас имамо праве партнере на свијету. Научили смо их да смо стабилно друштво, а порука послије избора треба да буде иста – шта год урадили, Србија се неће зауставити у реформама“, каже Вучић.

Он наводи да је „добро да будемо критиковани и нападани, али је добро и да имамо јасан пут одговорне и јасне политике и то нико не може да побиједи“.

Лидер СНС је након тога од оборника СНС затражио одлагање скупштине странке за 21. мај „како им послије избора у случају лоших резултата не би био на терету“ и како би због тога могли да се изјасне.

„Избори пред нама биће веома тешки. Веома, веома тешки. Потцијенити противника прије избора је велика глупост. Потцијенити противника послије избора је подлост.Морамо да побиједимо чиста срца“, навео је премијер

Вучић је након тога позвао припаднике своје странке да воде поштену и добру кампању „јер грађани Србије ће знати да изаберу“.

„Не плашите се оне народне ’два лоша убише Милоша’. Када поштено изађете пред људе и покажете шта сте урадили, народ ће знати да изабере“, рекао је Вучић и на крају се одборницима обратио са „храбро у промјене, живјела Србија, живјела Српска напредна странка“.

„Прошло је годину дана од како смо формирали Владу Србије. Влада је формирана у тешко вријеме, када смо захваљујући неспособности оних који су деценију управљали Србијом били пред колапсом, банкротом, када смо имали највишу стопу незапослености и када су Србијом управљали тајкуни“, рекао је лидер СНС и премијер Александар Вучић на почетку свог обраћања.

Како каже, „радили смо марљиво, марљивије од било кога другог, постали поуздан партнер и сачували односе са традиционалним пријатељима“.

„Тадашња елита је свјесно одбијала да иде напријед, десет година није направљен ниједан корак ка кључним тачкама. Ми смо прве озбиљне кораке направили. Били смо у Бриселу, нико није ријешавао тај гордијев чвор, иако се то Србима није допадало“, рекао је Вучић.

Према његовим ријечима и поред тога је СНС на КиМ освојила 52 посто гласова.

„О успјесима Србије говоре сви из свијета, па и ММФ који је ’у њихово вријеме’ 2011. године побјегао из Србије главом без обзира. Боримо се против корупције, тешко и напорно сваког дана. Тајкуни и криминалци више не управљају Србијом“, рекао је премијер.

Вучић је након тога истакао да „и најбољи рачунар понекад забагује па му је потребно ресетовање, што не значи да није најбољи рачунар“.

Он наводи да је Србија данас „сидро и симбол стабилности“ и да му се смију када каже где је славио Нову годину – „овде у Србији, на свом радном мјесту“.

Како каже, „политика није математика и бројеви, политика је живот“.

Како каже, на изборе се иде како би се „разријешио друштвени сукоб који блокира реформе“ и да је влади потребан пун мандат „како би до 2020. довршила започете реформе које су Србију извеле на добар и сигуран пут“.

Вучић је рекао да је Србија од како је СНС преузела власт у стању латентног друштвеног сукоба.

Према његовим ријечима, странка и влада коју је она формирала наилазе на огроман отпор управо стога што је настојала да разбије блок који су чинили тајкуни, политичари и криминалци, којима није било у интересу да Србија напредује и да се било шта мијења.

“Отпочели смо сукоб и са њима и са онима међу нама којима је власт само начин за лично богаћење”, рекао је Вучић.

“Центар отпора и овој влади и пристојној и напредној Србији и политици реформи су припадници бивше лоше власти и лажне елите, коју је та власт створила и обезбиједила им привилегије”, рекао је Вучић и додао да је тај “центар отпора” десет година блокирао било какве промјене и напредак земље.

“Србија је у стању латентног друштвеног сукоба од када је СНС преузео власт и формирао владу, јер смо ријешили да разбијемо спрегу политичара, тајкуна, криминала и корупције”, објаснио је Вучић.

Превише је у Србији, рекао је, оних који су хтјели да живе од својих ставова а не од својих руку, који ничим осим политичким везама нису заслужили оно што имају, оних који краду”, рекао је, алудирајући на политичке противнике, али и на људе из сопствене странке који су у њу ушли, како је рекао, да би остварили све могуће привилегије.

“Намјера да се предузму мјере од који су сви бјежали, а прије свега оне на економском плану, донијела нам је у старту непријатеље, али сам поносан што смо радили марљиво и вратили Србији углед у свијету какав није имала у новијој историји”, подсетио је Вучић.

Србија је данс на добром и стабилном путу, економски и политички, а то нам признају све релевантне институције и организације у свијету, поручио је Вучић.

Он је рекао да је за побједу потребан карактер, а кад има срца и карактера онда неуспјех не постоји, навео је Вучић и поручио да Србија до 2020. мора да буде уређена држава на прагу Европе, а без друштвених сукоба који су сада присутни.

“Хоћемо друштво које ће да се одлучи за тежак рад, хоћемо да нам Србија каже да ли хоће исто што и ми, и да поред мене не стоје они који причају исто што и ја а раде оно што су радили они прије мене”, поручио је лидер СНС.

“Хоћу тим који неће да се рекламира, него да ради”, поручио је партијском чланству и додао: “И хоћу да се захвалим мангупима у нашим редовима и пошаљем их тамо гдје припадају”.