Вучић: И Српска и БиХ су неуништиве

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је уочи посјете Сарајеву да у Србији нема мржње према сусједима, као и да Србија подржава цјеловиту Босну и Херцеговину. Вучић је у интервјуу за Ал Џазиру најавио и да ће званичницима БиХ понудити конкретну сарадњу. Премијер Србије је за ту телевизију пренио разговор са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, […]

понедељак, мај 12, 2014 / 10:07

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је уочи посјете Сарајеву да у Србији нема мржње према сусједима, као и да Србија подржава цјеловиту Босну и Херцеговину.

Вучић је у интервјуу за Ал Џазиру најавио и да ће званичницима БиХ понудити конкретну сарадњу.

Премијер Србије је за ту телевизију пренио разговор са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, којем је рекао да је тешко играти се емоцијама народа у Србији према Републици Српској и обрнуто, али да Србија има политику да поштује територијални интегритет БиХ.

„Ми поштујемо Дејтонски споразум и то не поштујемо као мртво слово на папиру, већ га поштујемо стварно и суштински. И као што нико не може да ти уништи Републику Српску, нико не може да уништи Босну и Херцеговину. То је политика Србије“, пренео је Вучић разговор са Додиком.

“Ја сам рекао јавно, а сад пред вама понављам. Мислим да је то поштен однос. Ја сам Србин, ја волим Републику Српску, али ја поштујем, ценим и желим велики успех БиХ и желим да БиХ буде пријатељ Србије и желим да то осећа сваки Бошњак, сваки Хрват, као што желим да сваки Србин из Србије има такву врсту емоција према БиХ”, казао је Вучић.

Он је рекао и да сматра да у будућности сукоби нису могући, да у Србији више нема мржње према сусједима, као и да стално окретање у прошлост свима може донети само штету.0 КОМЕНТАРА

  1. Dobro je da se otvaraju mogućnosti za saradnju na svim nivoima.Da se počne sa ekonomskom saradnjom,jer su mogućnosti iste velike.Međutim ima jedan problem u svemu.Vučić čisti Srbiju od lopova i kriminalaca,a mi u BiH i posebno RS još i ne razmišljamo o takvim aktivnostima.Nemožete na jednoj strani imati strogu kontrolu poštivanja zakona i procesuiranje svih nezakonitih radnji(Srbija)a na drugoj strani onemogućavanja bilo kakve borbe protiv korupcije i kriminala (BiH).Kod nas ovdje u Prijedoru na više mjesta u gradu neko je napisao „Vučiću hapsi“Kada bih samo moglo to da se desi u RS.Bili bi puni zatvori.

  2. Опа оде самододијељена титула „Чувара“. Босић изби референдум му из уста, а Аца титулу Чувара Српске, и то иронично:)

  3. Опа оде самододијељена титула „Чувара“. Босић изби референдум му из уста, а Аца титулу Чувара Српске, и то иронично:)

  4. Поклања топли кревет и обилази „ђамије“. Има ли горег издајника од оног који жели да се опере за, рецимо, позивање на убијање 100 за једног. Овај ће нам се „јунак“ најебати мајке, за њега је Додик чувар Српске, и то на куб.

  5. „И Српска и БиХ су неуништиве“ – inače volim Aca Vučića, ali je i on počeo izvaljivati jevtine parole i stereotipe. Uništene tolike imperije i svjetske sile, a lafo neuništiva ova dva komatozna društva i ad hoc tvorevine (kolonije kakve je i sam kolonizator zaboravio).

  6. Pozdrav svima,

    ovo je jedan klasicni demagog, suplja prica, stanhe Srbiji nije bilo nikad gore, da bi se zamaskirala ta slika guraju se vijedti tipa, hapsenja, odnosi sa susjedim, Kosovo se vise ne pominje…ovaj covjek ce dokrajciti ostatke ostatake drzave Srbijr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *