Вучић: Е, сад доста о Ратку и рату

Предсједник Србије Александар Вучић је позвао, послије пресуде Ратку Младићу, да сви грађани Србије "од данас почну да гледају у будућност".

среда, 22 новембра, 2017 / 13:44
"Да не спуштамо главу ни пред ким, али да идемо у будућност, да размишљамо гдје и како ћемо живјети ми и наша дјеца, како ћемо чувати мир и стабилност у региону. Како ћемо да реновирамо фабрике и да стварамо нове. Да се не гушимо у сузама прошлости, већ да од зноја стварамо бољу заједничку будућност", рекао је Вучић.

Како је рекао, он није директно пратио изрицање пресуде Ратку Младићу, али је претпоставио каква ће бити.

"Србија је увек поштовала жртве других народа, нисам сигуран да су други показивали ту врсту пијетета према нашим. И то је наш посао, не да имамо право да заборављамо, већ да имамо обавезу да градимо другачију будућност", рекао је Вучић.

Предсједник Србије је рекао да је порука за цијели регион да "није дан ни за радост ни за тугу, већ да се замислимо шта желимо у будућности".

"Свима да поручим да није вријеме да се Србима стаје на отворену рану, а плашим се и да када би Срби почели да мрзе све око себе, да бисмо се вратили у прошлост", рекао је он.

Осврнуо се и на међународну заједницу.

"А порука о лекцијама других из целог свијета, који су једва дочекали да лупе Србију по глави – зауставите се са лицемјерјем. Ако ви не умијете да мислите на будућност, пустите нас да о томе размишљамо", рекао је Вучић.Оставите одговор