Вучић: Држава брине о безбједности свих својих грађана

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић поручио је, поводом одлуке о забрани „Параде поноса” заказане за 6. октобар, да држава брине о безбедности свих својих грађана, њихове имовине и да ће то увек чинити. „Држава брине о безбедности свих својих грађана, држава брине о безбедности имовине свих својих грађана и држава ће то увек чинити”, одговорио […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 10:11

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић поручио је, поводом одлуке о забрани „Параде поноса” заказане за 6. октобар, да држава брине о безбедности свих својих грађана, њихове имовине и да ће то увек чинити.

„Држава брине о безбедности свих својих грађана, држава брине о безбедности имовине свих својих грађана и држава ће то увек чинити”, одговорио је Вучић синоћ на питање новинара, у Дому војске на ликовној изложби поводом Недеље културе Ирака, Србије какву је поруку држава послала одлуком о забрани Параде, заказане за 6. октобар.

„Парада поноса” као и сви остали скупови најављени за суботу, 6. октобар, забрањени су, а услови за такву одлуку су се стекли на основу свих процена безбедносних служби и препоруке Бироа за координацију рада служби безбедности, изјавио је раније данас премијер и министар полиције Ивица Дачић.

Дачић је рекао да је таква одлука донета, јер постоје најава озбиљнијег угрожавања реда и мира и безбедности грађана грађана.

„У овом тренутку сматрамо да је Србији најмање потребно да дође до сукоба и жртава и да су се зато стекли услови да се забране сви скупови заказани за 6. октобар, укључујући и шетњу у оквиру ‘Параде поноса’“, истакао је Дачић у изјави достављеној Танјугу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *