Вучић: До Косова ће бити равно за два, два и по мјесеца…

Предсједник Србије, Александар Вучић, казао је да улазаку ЕУ неће бити могућ без ријешеног питања граница и најавио да ће рјешење за Косово саопштити за два до два и по мјесеца.

среда, јануар 24, 2018 / 12:42

Двије деценије од завршетка ратова на простору бивше Југославије Србија има неријешене граничне спорове са скоро свим сусједним земљама са којима је некада била у заједничкој држави.

Ипак, у овом тренутку је најважније питање – да ли ће административна линија са Косовом то и остати?

Сад мало дежурних „другосрбијанаца“

„У стратегији ЕУ која ускоро треба да буде усвојена се каже да се очекује од Србије правно обавезујући споразум што је увод у коначно рјешење статуса и јасно је да ће то вјероватно захтијевати и одређену корекцију границе, тако да сад имамо једну врсту припремања терена“, казао је Марко Савковић из Београдског фонда за политичку изузетност.

ЕУ не жели да увози билатералне проблеме објашњавају у европском покрету. А најмање лоше рјешење косовског проблема најављује српски предсједник.

„Нема добрих рјешења, добра рјешења за Косово су одавно потрошена и само нам остаје да бирамо неко најмање лоше, а најмање лоше рјешење је нормализација односа без признавања, јер нам признавање нико не тражи“, истиче Сузана Грубјешић из Европског покрета.

Предсједник Србије, Александар Вучић најавио је и да ће свој суд дати и грађани – на референдуму.

„Прво да видимо шта би било питање, колико би трајала дебата… Ја сам за референдум али је потребно да буде посљедица једне шире расправе“, наводи аналитичар Бранко Радун.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *